De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

CityRun Nijverdal

Hardlopen is een feest

Een fantastisch hardloopfeest in alle opzichten, dát is de Auto Aaltink CityRun Nijverdal. Op zondag 22 september vindt de derde editie plaats. Het doel is een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau.

Voor onze jongste atleten is er de KidsRun. Ook die route hebben we dit jaar aangepast. De jongste lopers, van 4 t/m 9 jaar, lopen 1 ronde van 650 meter. De atleten van 10 t/m 12 jaar lopen 2 rondes. Ook jullie ontvangen een startnummer met registratie chip. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een medaille.

Volwassenen kunnen deelnemen aan de Haere 5 km loop of de Heutink 10 km loop.

Dit jaar is er voor het eerst een stilettoRun. De start is voor sponsor Leferink aan de Grotestraat om 14:00 uur. Vervolgens loop je op je stiletto’s via het Keizerserf naar de finish voor ToiToi. De afstand is maar 230 meter maar het zal best zwaar worden.

Er is veel aandacht besteed aan het randprogramma van de Auto Aaltink – CityRun Nijverdal. Op meerder plekken langs het parcours zullen muzikale acts staan om de lopers in de juiste cadans te houden en om de sfeer in het centrum van Nijverdal te verhogen.

Op het Henri Dunantplein is een centrale ontmoetingsruimte ingericht waar de lopers na het passeren van de finish gefeliciteerd kunnen worden met de geleverde prestatie. Hier staan ook springkussen voor de jeugd. Veel horeca gelegenheden in het centrum zijn geopend en bij mooi weer kunt u zelfs vanaf de diverse terrasjes genieten van de CityRun.