Zomermuseum bij het kasteel

Wasdag

Bij de Rijssense Musea zijn ook dit jaar weer in de zomervakantie diverse activiteiten te zien en aan mee te doen. Onder de titel Zomermuseum bij het kasteel kunt u op een van de zes dinsdagen in de vakantie een aangename dag besteden bij het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum.

De zomermuseumdagen bij het Internationaal Brandweermuseum Rijssen en het Rijssens Museum zijn ook dit jaar weer een bezoek waard voor (klein)kinderen, (groot)ouders en andere volwassenen. De enthousiaste museumvrijwilligers laten zien dat museums ook bijzonder dynamisch kunnen zijn. Natuurlijk kunnen de gewone vaste exposities worden bekeken, maar op het buitenterrein zijn voor kinderen allerlei extra dingen te beleven.

De laatste zomerdinsdag in juli staat in het teken van de mooie wastraditie van de Folkoregroep Riessen. De dames in klederdracht laten graag zien dat het wassen vroeger veel arbeidsintensiever was dan nu. “Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken naar deze nostalgische wasdemonstraties. Kinderen kunnen zelf ook kleding wassen om te ervaren hoe dat vroeger ging,” zegt Landeweerd.

De zomermuseumdinsdagen worden traditioneel altijd druk bezocht. “Het zijn gezellige dagen voor de kinderen, want voor hen is er van alles te doen. Maar ook voor de volwassenen. Ze kunnen hun hart ophalen in de beide musea, maar het is ook altijd een treffen van oude en nieuwe bekenden en gezellige gesprekken op het museumterras of in de koffiehoek,” aldus Gérita Landeweerd.

Programma:
7 augustus – Linodag, linosnedes maken en afdrukken
14 augustus – Brandweerdag
21 augustus – Kinderspelendag met vliegers plakken