De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Zomermuseum bij het kasteel

Kappersdag

Bij de Rijssense Musea zijn ook dit jaar weer in de zomervakantie diverse activiteiten te zien en aan mee te doen. Onder de titel Zomermuseum bij het kasteel kunt u op een van de zes dinsdagen in de vakantie een aangename dag besteden bij het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum.

De zomermuseumdagen bij het Internationaal Brandweermuseum Rijssen en het Rijssens Museum zijn ook dit jaar weer een bezoek waard voor (klein)kinderen, (groot)ouders en andere volwassenen. De enthousiaste museumvrijwilligers laten zien dat museums ook bijzonder dynamisch kunnen zijn. Natuurlijk kunnen de gewone vaste exposities worden bekeken, maar op het buitenterrein zijn voor kinderen allerlei extra dingen te beleven.

De tweede zomerdinsdag op 24 juli staat in het teken van de kapper. Lange haren, korte haren, krullen of juist kaalheid; we kennen het allemaal. “Op deze dag kun je lang haar laten invlechten,” zegt Gérita Landeweerd van de Werkgroep Evenementen. “Er is een leuke expositie Haar! Hoofdzaak! in de wisselexpositiezaal van het museum. En na alle informatie over haren kan er weer heerlijk buiten gespeeld worden met de oud-Hollandse kinderspelen.”

De zomermuseumdinsdagen worden traditioneel altijd druk bezocht. “Het zijn gezellige dagen voor de kinderen, want voor hen is er van alles te doen. Maar ook voor de volwassenen. Ze kunnen hun hart ophalen in de beide musea, maar het is ook altijd een treffen van oude en nieuwe bekenden en gezellige gesprekken op het museumterras of in de koffiehoek,” aldus Gérita Landeweerd.

Programma:
31 juli - Wasdag Folkloregroep Riessen
7 augustus – Linodag, linosnedes maken en afdrukken
14 augustus – Brandweerdag
21 augustus – Kinderspelendag met vliegers plakken