De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Kinderworkshop Avonturenstok maken

Maak je eigen avonturenstok!

Superleuk om zelf een mooie wandelstok te maken, met behulp van versieringen, messen, touw of te branden!!

Samen met Crea Natura organiseert de Ulebelt kinderworkshops Avonturenstok maken. Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Superleuk om zelf een mooie wandelstok te maken!

Tijdens de workshop maak je van een stok uit het bos een unieke en persoonlijke wandelstok. Afhankelijk van de leeftijd kan deze stok op diverse manieren bewerkt worden. We bewerken de stok met een zakmes, branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Aan het eind van de workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!

Opgaven voor de workshop kunnen gedaan worden via de website van de Ulebelt. Kinderen van 6 en 7 jaar nemen een ouder mee om te helpen, oudere kinderen kunnen zelfstandig deelnemen. In de zomervakantie herhalen we deze workshop nog drie keer, op zondag 29 juli, en woensdag 1 en 15 augustus!