De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het veranderende landschap

excursie door de historie van de Sallandse heuvelrug

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een wandeling door het veranderende landschap van de Sallandse Heuvelrug.

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek het veranderende landschap van de Sallandse Heuvelrug.
De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op het gebied. Nu met als doel het landschap en de planten- en dierenwereld te behouden. Een boeiende wandeling door een veranderend landschap.

Aanmelden via de [website](: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/historische-wandeling-over-de-sallandse-heuvelrug "").