De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Dagje stappen over de Sallandse Heuvelrug

Sportievere wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het weidse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden.

Na een kop koffie of thee bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug ga je op pad. Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden. Met aandacht voor de planten en dieren, maar ook voor de cultuurhistorie van dit gebied. Je eindigt weer bij het BuitenCentrum. Een wandeling vol rust, ruimte en reliëf.

Wat is mooier dan een hele dag genieten van de Sallandse Heuvelrug? Staatsbosbeheer organiseert een wandeldagtocht over de glooiende heidevelden. Gaat u mee?

De paarse heide, de on-Nederlandse vergezichten, de rust en ruimte en de verhalen over de natuur, cultuur en historie van het gebied zijn de ingrediënten voor een mooie dag in de natuur. Dus trek de wandelschoenen aan, pak het fototoestel en neem eventueel een verrekijker mee en ga mee op pad.

Vanaf het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal vertrekken we om tien uur en rond of vier zijn we moe maar voldaan weer terug bij het BuitenCentrum. De kosten zijn € 24,50 per persoon dit is inclusief een kop koffie bij de start en een heerlijk vers lunchpakket voor onderweg.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website.