De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Vies worden mag op ModderDag in Hellendoorn

Op zondag 1 juli doet IVN Hellendoorn-Nijverdal mee aan ModderDag. Duizenden kinderen in heel Nederland spelen in dat weekend met zand en water. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

Kom dus op zondag 1 juli naar de Natuurspeelplaats Cool Nature in Hellendoorn. Doorlopend van 13.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd groep 1 t/m 6 daar spelletjes doen met modder. IVN-gidsen zullen alles in goede banen leiden.

Eén op de vijf Nederlandse kinderen speelt niet eens één keer per week buiten. Dat moet veranderen. Daarom doet IVN Hellendoorn-Nijverdal mee met de landelijke ModderDag. Maar niet alleen Nederlandse kinderen, wereldwijd zijn honderdduizenden kinderen actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Locatie Natuurspeelplaats Cool Nature. Te vinden naast ijsfabriek Ben en Jerry’s, Reggeweg 15, 7447 AN Hellendoorn.