De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Van melkemmer tot melkrobot

Museum Erve Hofman in Hellendoorn besteedt het komend seizoen bijzondere aandacht aan het melkveebedrijf onder de noemer ‘Van melkemmer tot melkrobot’.

Aan de hand van oude gebruiksvoorwerpen, kleding, foto’s en films wordt het hele boerenbedrijf treffend in beeld gebracht. De rol van de vrouw wordt daarin speciaal belicht. Erve Hofman is bij uitstek de locatie voor een dergelijk tentoonstelling omdat daar in een niet zo lang verleden de koeien nog op stal stonden.

Bij de expositie is een catalogus verschenen, die voor € 4,-- verkrijgbaar is in het museum.