De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Zomermuseum bij het kasteel

Brandweerdag

Bij de Rijssense Musea zijn ook dit jaar weer in de zomervakantie diverse activiteiten te zien en aan mee te doen. Onder de titel Zomermuseum bij het kasteel kunt u op een van de zes dinsdagen in de vakantie een aangename dag besteden bij het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum.

Dinsdag 17 juli is de eerste van zes zomermuseumdagen waarbij het Internationaal Brandweermuseum Rijssen en het Rijssens Museum weer helemaal de moeite waard zijn voor (klein)kinderen, (groot)ouders en andere volwassenen. De enthousiaste museumvrijwilligers laten zien dat museums ook bijzonder dynamisch kunnen zijn. Natuurlijk kunnen de gewone vaste exposities worden bekeken, maar op het buitenterrein zijn voor kinderen allerlei extra dingen te beleven.

De eerste zomermuseumdinsdag staat helemaal in het teken van de brandweer. De Brandweer Twente demonstreert hoe je binnenshuisbrandjes kunt voorkomen. Kinderen kunnen helemaal in stijl springen op het brandweerwagenspringkussen of een rit maken in de museale brandweerauto’s. Wordt het brandweergeweld allemaal even te veel, dan kan er ook fanatiek aan oud-Hollandse kinderspelen worden gedaan. Dat gaat van het bekende springtouw tot en met het minder bekende snorrebot.

De zomermuseumdinsdagen worden traditioneel altijd druk bezocht. “Het zijn gezellige dagen voor de kinderen, want voor hen is er van alles te doen. Maar ook voor de volwassenen. Ze kunnen hun hart ophalen in de beide musea, maar het is ook altijd een treffen van oude en nieuwe bekenden en gezellige gesprekken op het museumterras of in de koffiehoek,” aldus Gérita Landeweerd.

Programma:
24 juli - Kappersdag
31 juli - Wasdag Folkloregroep Riessen
7 augustus – Linodag, linosnedes maken en afdrukken
14 augustus – Brandweerdag
21 augustus – Kinderspelendag met vliegers plakken