EtalageKunstRoute

In het centrum van Holten

De Vereniging van Holtense Beeldende Kunstenaars (VHBK) organiseert dit jaar voor de 9e achtereenvolgende maal de EtalageKunstRoute. Deze gaat plaatsvinden van 6 oktober tot en met 11 november.

Circa 35 leden van de vereniging exposeren zeer uiteenlopende kunstwerken in 40 etalages in het centrum van Holten. Daarnaast zijn er twee exposities in het Kulturhus aan de Smidsbelt. Net als bij de voorgaande 8 edities verlenen de Holtense winkeliers en andere ondernemers enthousiast hun medewerking en stellen zij ruimte beschikbaar voor het plaatsen of ophangen van kunstwerken. Startpunt van de route is dit jaar weer het Kulturhus. Hier kan men gratis een flyer met routekaart ophalen en loten kopen. In de expositieruimte in het souterrain worden werken van leden van de VHBK geëxposeerd en in de Nagelhoutzaal is een expositie te zien van het vorig jaar overleden VHBK-lid Herman Gazan en van Martien van der Heijden. De EtalageKunstRoute van dit jaar wordt op 5 oktober a.s. officieel geopend.

Dit jaar kunt u tijdens de EtalageKunstRoute voor het eerst ook kunstwerken van basisschoolleerlingen uit Holten en Dijkerhoek bekijken. Kinderen van de groepen 1 t/m 4 hebben vóór de zomervakantie gezamenlijk gewerkt aan een creatie met als thema ‘muziek’. Per basisschool is door een onafhankelijke deskundige jury het meest aansprekende kunstwerk gekozen om tentoongesteld te worden. Binnen elke school wordt de groep die een winnend kunstwerk heeft gemaakt bovendien beloond met een prachtige Kunstenmakertrofee. Dit ludieke project is een initiatief van de Stichting Kunst & Cultuur Holten; de uitreiking van de trofeeën vindt plaats op 6 oktober in de hal van het Kulturhus.

Het rondje Holtense kunst in de etalages kan fietsend of wandelend worden afgelegd en is ongeveer 2,5 km lang.