De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Stap uit het doek

Nagelhout-expositie

Vanaf 28 mei is de expositie “Stap uit het doek” te zien in de Nagelhoutzaal van het Holtense Kulturhus. Deze bijzondere expositie is samengesteld door leerlingen van vwo 5 aan SG Waerdenborch.

De leerlingen hebben elk een schilderij uit de Nagelhoutcollectie gekozen en daar in een periode van acht weken tijdens de lessen handenarbeid een driedimensionale interpretatie bij gemaakt. Hout, klei, kunststof, metaal, alle materialen mochten gebruikt worden om het kunstwerk te maken. De criteria daarbij waren streng. Het werkstuk moest qua stijl en sfeer bij het gekozen schilderij passen, de leerlingen moesten vaardig gebruik maken van de beeldende middelen : compositie, kleur, vorm, structuur, licht en ruimte en uiteraard moest het eindresultaat origineel en goed afgewerkt zijn. Als grote finale worden de door de leerlingen gemaakte kunstwerken samen met de gekozen schilderijen tentoongesteld in de Nagelhoutzaal.