De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Stap uit het doek

Nagelhout-expositie

Vanaf 28 mei is de expositie “Stap uit het doek” te zien in de Nagelhoutzaal van het Holtense Kulturhus. Deze bijzondere expositie is samengesteld door leerlingen van vwo 5 aan SG Waerdenborch.

De leerlingen hebben elk een schilderij uit de Nagelhoutcollectie gekozen en daar in een periode van acht weken tijdens de lessen handenarbeid een driedimensionale interpretatie bij gemaakt. Hout, klei, kunststof, metaal, alle materialen mochten gebruikt worden om het kunstwerk te maken. De criteria daarbij waren streng. Het werkstuk moest qua stijl en sfeer bij het gekozen schilderij passen, de leerlingen moesten vaardig gebruik maken van de beeldende middelen : compositie, kleur, vorm, structuur, licht en ruimte en uiteraard moest het eindresultaat origineel en goed afgewerkt zijn. Als grote finale worden de door de leerlingen gemaakte kunstwerken samen met de gekozen schilderijen tentoongesteld in de Nagelhoutzaal.