De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Hoolter Museumdag

De gezamenlijke Holtense musea en cultuurhistorische instellingen houden op woensdag 15 augustus voor de negende keer de Hoolter Museumdag.

Op de Hoolter Museumdag zijn alle deelnemende musea en cultuurhistorische instellingen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor Holtenaren.

Alle deelnemers aan de Hoolter Museumdag zijn heel goed per fiets of auto bereikbaar. Bij de deelnemers en de Holtense recreatiebedrijven is gratis een routebeschrijving voor fiets en auto verkrijgbaar. Een route door de schitterende omgeving van Holten.

De volgende musea en cultuurhistorische instellingen nemen deel aan de Hoolter Museumdag:
Oudheidkamer Hoolt’n, Dorpsstraat 25-27
Broer een leven lang boer, Langstraat 40
Collectie Nagelhout, Kulturhus Smidsbelt 6
De Koffiemölle, Koffiemolenmuseum Schreursweg 5
Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12
De Diekerhookse Mölle “De Hegeman”, Dijkerhoekseweg 22

De Oudheidkamer Hoolt’n kent momenteel een drietal thema-exposities, Met de fiets op pad, Historisch kinderspeelgoed en Kantklossen. Bij Broer een leven lang boer oude boerengereedschappen en werktuigen. Examenexpositie leerlingen handenarbeid van Scholengemeenschap Waerdenborch bij Collectie Nagelhout. Liefst 420 antieke koffiemolens bij De Koffiemölle. Kinderen het Bos van Daantje Das in, een educatief speel- en leerbos, bij Natuurmuseum Holterberg. Rondleiding van molenaar of vrijwilliger bij de Diekerhookse Mölle.

Graag tot ziens op woensdag 15 augustus!