De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Demonstratie prepareren

Bij Natuurmuseum Holterberg

Deze dag staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van het prepareren van dieren.

Preparateur Jentai van Grevenhof geeft deze middag vanaf 13.00 uur een demonstratie. Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. Bij dit alles is de kennis van de preparateur wat betreft de levenswijze van het dier absoluut noodzakelijk. Hij moet gedrag en houdingen kennen en met name de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven.

Natuurmuseum Holterberg is uniek. Nergens in ons land vind je een museum met zoveel en zo grote diorama’s. Geprepareerde dieren nemen een belangrijke plaats in. De diorama’s vertellen een verhaal en dichter bij een dier kan je niet komen.