Bouwstad Rijssen

Expositie

locatie
Rijssens Museum, Rijssen

Expositie in het teken van Bouwstad Rijssen. In de bovenzaal van de havezate staan modellen uitgestald van bekende gebouwen in Rijssen. Mannes Lensink, Gerrit ten Wolthuis en Wim Paalman zijn de bouwers van deze modellen.

Het gaat om bestaande en niet meer bestaande karakteristieke bouwwerken zoals de oude ambachtsschool aan de Dokter Stokkersstraat, het Parkgebouw, het NS-station en omgeving, het Tichelwoark, de Hoge Stoepe, hotel De Krone, de Oosterhof enzovoort. Doel van de expositie is om te laten zien wat Rijssen in de loop der tijd gebouwd heeft, maar ook wat er zoal verdwenen is. Ook de permanent uitgestalde grote maquettes van het Schild met het oude stadhuis, de Schildschool, ’n Drieftol en de voormalige Wellehof maken onderdeel uit van de expositie.

Bij de expositie kan een vragenlijst worden ingevuld over de geëxposeerde bouwwerken. Wie de meeste antwoorden weet, maakt kans op een prijs. Ook kunnen wetenswaardige verhalen en anekdotes die bezoekers te binnenschieten bij de gebouwen worden ingeleverd.

De expositie Bouwstad Rijssen loopt tot en met zaterdag 23 september. In september staan ook nog enkele lezingen gepland over vernieuwingen in de bouwsector en de plannen met de Rijssense binnenstad.