De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Deventer Boekenmarkt

De 31e editie van de Deventer Boekenmarkt, met 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Ruim 6 kilometer boekenmarkt, met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. Tevens is er een programma met muziek, kunst en speciale exposities.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers. Daarnaast is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

Tuinfeest De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 3 augustus, vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Zo’n 30 dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Het programma wordt omlijst door bijzondere muziekoptredens. Info/kaartverkoop: www.hettuinfeest.nl