Excursie Sporen zoeken op De Sallandse Heuvelrug

locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Arend Spijker is een kenner op het gebied van sporen zoeken en neemt je graag mee in de wereld van dieren en hun sporen.

Ga je ook mee speuren naar sporen op de Sallandse Heuvelrug? In het bos vind je pootafdrukken, uilenballen, wildpaadjes en uitwerpselen. Dieren laten overal sporen achter in de natuur. Welk spoor hoort bij welk dier?

Dat ontdek je tijdens de excursie op 18 of 19 mei waarbij je op pad gaat met de boswachter Arend Spijker. Er is meer te ontdekken dan je denkt. Welke sporen laat je misschien zelf wel achter? Je gaat gegarandeerd veel leren en meer inzicht krijgen in dit fascinerende onderwerp.

Op 17 mei heeft boswachter Arend Spijker een lezing gegeven over sporen zoeken op de Sallandse Heuvelrug. Dieren die zich voortbewegen laten sporen achter. Aan die sporen kun je zien welk dier, of op zijn minst welk soort dier, daar gelopen op gekropen heeft. Als je een spoor hebt gevonden wil je ook graag weten wat of wie daar gelopen heeft.

Naast aandacht voor sporen van dieren kwamen ook sporen uit een ver verleden van mensen die op de Sallandse Heuvelrug hebben geleefd aan bod.