De Waerdenborch Tast Toe

Nagelhout-expositie

prijs
gratis
locatie
Nagelhoutcollectie Holten, Holten

Schilderijen uit de Nagelhoutcollectie en keramiek van leerlingen van Scholengemeenschap De Waerdenborch worden geëxposeerd, waarbij het gezamenlijke thema 'de maaltijd' is.

Gedurende de zomermaanden zal er in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus een bijzondere expositie te zien zijn. De examenkandidaten van de Waerdenborch die Handenarbeid in hun vakkenpakket hebben exposeren er hun examenwerk. Het gaat om leerlingen van de Havo afdeling.

Voor hun tweede schoolexamen moesten de leerlingen een maaltijd boetseren waar een vervreemdend element in verwerkt moest zijn. Om de vervreemding zo effectief mogelijk te laten zijn, moest de maaltijd zo realistisch als mogelijk gemaakt worden.

En dat is gelukt! De kunstwerken zijn zo spectaculair dat examinator en begeleidend docent Dirk van Brink contact heeft gezocht met het bestuur van de Nagelhout stichting met het voorstel om er een tentoonstelling van te maken. En die is er op een verrassende manier gekomen. Iedere leerling heeft een tafel tot haar beschikking gekregen waar zij haar maaltijd op mag presenteren.

Daarbij mogen de leerlingen een aantal schilderijen uit de collectie Nagelhout kiezen die ze bij hun eigen kunstwerk vinden passen. Deze schilderijen worden bij het werk van de leerlingen tentoon gesteld. Een korte motivatie voor die keuze is te lezen bij de schilderijen.

De expositie kan gratis worden bezichtigd op maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.
De toegang is vrij.
De Nagelhoutzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.