Sallandse Wandelvierdaagse

In de herfstvakantie wordt voor de tiende keer de Sallandse Wandelvierdaagse gehouden. Deze laatste vierdaagse op de wandeljaarkalender heeft nationale en internationale bekendheid.

Oktober is een aantrekkelijke periode voor een stevige wandeling met geuren en kleuren in het schilderachtige Sallandse Landschap. Er zijn routes van 20, 30 of 40 km. De routes voeren veelal over paden door natuurgebieden, over landgoederen en iedere dag een ander buurtdorp. Onderweg worden de deelnemers gastvrij en vaak op verrassende wijze ontvangen. Kinderen kunnen zich uitleven met het speciale Kidsprogramma van zo’n 8 km per dag en omlijstende activiteiten en attracties.

Jubileum: tien jaar SW4D! Een extra feestelijke editie van de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D): vanaf 24 oktober klinkt het startschot van de 10e editie door het mooie Salland. Wat begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een wandelvierdaagse van formaat met deelnemers uit alle windstreken van Nederland én het buitenland.

Wandelen in Salland, Wâh Mooi! Voorzitter Chris de Bont: 'Alle wandelaars krijgen deze editie een speciale herinnering en het jubileum bewaarmagazine. De weken voorafgaand aan het evenement zullen in de regio Salland huis aan huis en via de website handige oefenroutes worden verspreid als opwarmertje. Ook is het nodige veldwerk verricht: 'Het parcours loopt langs eeuwenoude landgoederen, fraaie bos- en schouwpaden met mooie doorkijkjes richting havezaten. Alle aspecten van het Sallandse landschap komen in beeld: het rivierenlandschap van de IJssel en de heide van de Sallandse heuvelrug en paden die soms zelfs over particulier terrein lopen. Hierdoor komen de wandelaars op plaatsen die zelfs voor Sallanders nieuw zijn!', aldus Ben Heethaar, initiator van de SW4D.

Sfeervolle doorkomsten Ieder dorp zet op zijn dag traditiegetrouw een eigen thema neer. 'Wijhe verkeert in spooksferen met "HalloWieje", Heino verandert in "de Rode Woensdag" met gastheer Co de Rood. Luttenberg houdt zoals elk jaar een verrassingsact op de Luttenbergse berg en Heeten maakt er een Oktoberfest van. De ontvangst in Raalte zal dit jaar extra feestelijk worden, inclusief de vertrouwde rode loper, een hapje, lokaal borreltje en muziek!

Zomer in de herfstvakantie Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zij kunnen meedoen aan het speciale kidsprogramma, in het thema Ibiza. Een programma volop creatieve bezigheden in de kidscorner en activiteiten in de buitenlucht en natuurlijk wandelen.

Meedoen?: Wanneer: herfstvakantie 24-25-26-27 oktober 2017 Afstanden: 8km kidsroute -20 -30- 40 km Vierdaagse of dagdeelname Voordeling voorinschrijven kan online tot zaterdag 21 oktober 20:00 via sw4d.nl