1. Zweefvliegen in Salland
  Zweefvliegen in Salland

  Zweefvliegen in Salland

  Een uitje naar Salland is op veel verschillende manieren te organiseren. Pak je het graag eens anders aan dan hoe je het normaal gesproken doet? Ontdek dan Salland vanuit de lucht. Zweefvliegen Salland is een prachtige manier om de streek op geheel unieke wijze te leren kennen. Vanuit het vliegtuig geniet je namelijk van een spectaculair uitzicht over de omgeving en geef je jezelf of iemand anders een originele ervaring cadeau.

 2. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug
  Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  Twaalf ondernemers langs de Regge en op de Sallandse Heuvelrug hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke fietsvakantie samengesteld. Een prachtige vierdaagse fietsroute van 175 km langs de Regge en over de Sallandse Heuvelrug met vier overnachtingen.

 3. Schipbeekpad
  Schipbeekpad

  Schipbeekpad

  Deze route loopt via het wandelnetwerk en wordt op het wandelnetwerk aangegeven met een blauw witte markering met de tekst Schipbeekpad boven de pijl.

 4. De 5 leukste picknickplekken in Salland
  De 5 leukste picknickplekken in Salland

  De 5 leukste picknickplekken in Salland

  Genieten van een heerlijke picknick, wie wil dit nu niet? Salland is dé streek voor een overheerlijke picknick in de buitenlucht. Bij mooi weer geniet je tijdens een pauze van je fiets- of wandeltocht in de natuur van de lekkerste streekproducten. Picknicken in deze bijzondere streek is dan ook een bijzonder goed idee. Er zijn talloze plekken waar je kunt neerstrijken om te genieten van een welverdiende lunch met producten uit de Sallandse streek. Welke picknickplekken mag je absoluut niet missen of welke zijn aan te raden? Wij zetten de 5 leukste picknickplekken voor je op een rij.

 5. De 10 mooiste wandelroutes van Salland
  De 10 mooiste wandelroutes van Salland

  De 10 mooiste wandelroutes van Salland

  Volop ontspannen tijdens je verblijf in de Sallandse streek? Maak dan een wandeltocht in dit prachtige stukje van de provincie Overijssel. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet in deze streek en ze laten jou kennismaken met een uniek stukje Nederland. Wij hebben daarom de 10 mooiste routes in dit gebied voor jou op een rij gezet. Maak een keuze voor een wandeltocht die het meest aansluit op jouw wensen.

  Geschreven door Evelien
 6. De lekkerste streekproducten uit Salland
  De lekkerste streekproducten uit Salland

  De lekkerste streekproducten uit Salland

  Bij een weekendje weg of midweek in het prachtige Salland hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Je leert de streek pas echt kennen door het nuttigen van een aantal producten die typerend zijn voor deze streek. Heb je geen idee wat er hier zoal op de menukaart staat of ben je nieuwsgierig naar het aanbod? Wij hebben een top 5 samengesteld van de lekkerste producten uit de Sallandse streek. Haal ze op de boerderij of in een winkel, bereid ze zelf óf laat je verrassen door iemand die voor jou kookt.

 7. Tips van Boswachter Ine
  Tips van Boswachter Ine

  Tips van Boswachter Ine

  De [Sallandse Heuvelrug](page://29461 "") biedt u bergen vol beleving! Of u nu [wandelend](article://2075 "") of [fietsend](article://2070 "") dit Nationaal Park verkent, u wordt in [alle seizoenen](article://2046 "") van het jaar verrast zijn door vergezichten, glooiende heidevelden en prachtige bossen.

  Geschreven door Ine
 8. IJssellinie; hét geheim van de IJssel
  IJssellinie; hét geheim van de IJssel

  IJssellinie; hét geheim van de IJssel

  De IJssel is één van de mooiste rivieren van Nederland. De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt dat deze rivier voor iedereen wat te bieden heeft. Maar er is nog meer te ontdekken aan de IJssel. Iets wat jarenlang ‘topsecret’ werd gehouden voor de buitenwereld. Een onontdekt pareltje, de IJssellinie!

  Geschreven door Rik
 9. Beleef de bevrijding
  Beleef de bevrijding

  Beleef de bevrijding

  In mei 1940 werd Overijssel net als de rest van Nederland door het Duitse leger bezet. Terwijl het zuidelijk deel van Nederland in 1944 al grotendeels bevrijd was, bleef Overijssel nog enige maanden bezet voor het in 1945 ook werd bevrijd. In deze maanden werd Overijssel gebombardeerd, voerden verzetsgroepen er acties uit, en gebruikten de nazi’s het als lanceerplaats voor de V1- en V2-raketten die werden afgeschoten op Antwerpen en Londen.

 10. De grootste evenementen in Salland
  De grootste evenementen in Salland

  De grootste evenementen in Salland

  In de regio Salland maken evenementen deel uit van het dagelijks leven. Door mee te doen leer je de streek in Overijssel absoluut beter kennen. Bezoek tijdens Pinksteren Ribs & Blues in Raalte en geniet van diverse optredens. In juli bezoek je in Overijssel bijvoorbeeld Deventer Op Stelten, een internationaal buitentheaterfestival. De Deventer Boekenmarkt van 6 kilometer lang is een jaarlijks terugkerend evenement en behoort tot de grootste boekenmarkt van Europa. Je bezoekt dit boekenfestijn tijdens de eerste zondag van augustus. Juist ook in de winter hoef je je in Salland niet te vervelen. Het Dickens Festijn wordt namelijk ieder jaar gevierd in het laatste weekend voor kerstmis. Tijdens dit feestelijke weekend komt de negentiende-eeuwse stad van Charles Dickens volledig tot leven. Kortom, er zijn volop evenementen in Salland voor een onvergetelijk verblijf in de provincie Overijssel. Bekijk direct het aanbod en boek vervolgens je accommodatie in de gewenste periode.

 11. Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland
  Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland

  Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland

  Salland in Overijssel biedt diverse activiteiten en excursies voor kinderen. Tijdens een korte vakantie in Overijssel betrek je je kids er ook graag bij. Erop uit met de kinderen kan bijvoorbeeld resulteren in een bezoek aan de kinderboerderij waarbij ze knuffelen met konijnen en cavia's. Een ander leuk kinderattractie is het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Ga je het liefst met de gehele familie erop uit in Salland? Maak er dan met elkaar een onvergetelijke dag van in Avonturenpark Hellendoorn. Zijn je kinderen razend nieuwsgierig aangelegd en ontdekken ze graag hoe bepaalde zaken in elkaar steken? Volg samen met hen bepaalde speurroutes in en om Deventer en leer de omgeving op spectaculaire wijze kennen. Er is dus van alles te doen in het Sallandse. Bekijk daarom het aanbod kinderuitjes en ga voor een fantastische tijd in Overijssel.

  Geschreven door Mirjam
 12. Salland geeft rust: voor mensen én vogels
  Salland geeft rust: voor mensen én vogels

  Salland geeft rust: voor mensen én vogels

  Wie graag vogels spot, kan in Salland prima terecht. Oud-boswachter Wil Gerritse kan het weten. Als vogelaar in hart en nieren is hij naar eigen zeggen ‘verslingerd’ aan de IJssel. “De rivier is altijd dynamisch.”

  Geschreven door Yoni
 13. De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek
  De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek

  De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek

  In Salland komen dingen van de grond. Hoe dat komt? Volgens Ton Groot Beumer, bestuursvoorzitter van Ribs & Blues, zit dat in de aard van de Sallander. “Een evenement valt of staat met een paar gekken.” En laten er daar nou veel van zijn in deze regio.

  Geschreven door Yoni
 14. Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf
  Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf

  Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf

  Ruim twee maanden in het jaar is het op het erf van boerderij De Boerkamp in Diepenveen een drukte van belang. De aspergeoogst. Leuk, vindt aspergeboer en melkveehouder Hans Nieuwenhuis (35). Dan kan iedereen even kijken op zijn bedrijf. Want verbinding tussen burger en de Sallandse boer, daar gaat hij voor.