1. Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer
  Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer

  Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer

  Nog nooit in Deventer geweest? Dan raden we je aan om één of meerdere nachten in Deventer of in de buurt van Deventer te overnachten. Niet alleen in Deventer is er meer dan genoeg te zien, maar ook de buitengebieden van Deventer nodigen uit om te bezoeken door haar mooie natuur en de vele bijzondere landgoederen die je er tegenkomt. Om ook van je een overnachting een belevenis te maken hebben we een aantal unieke overnachtingstips op een rijtje gezet.

 2. Asperge Tompouce
  Asperge Tompouce

  Asperge Tompouce

  Een heerlijk nagerecht, de asperge tompouce. Gerecht is voor 8 personen, bereidingstijd 30 minuten.

 3. Varen op de IJssel
  Varen op de IJssel

  Varen op de IJssel

  Een frisse wind door je haren en de zon die op je gezicht schijnt. Of het nou een koele lentedag of een warme zomeravond is, het is altijd goed vertoeven op de IJssel. Als je met de boot over het water vaart, valt er veel te zien. Kinderen die spelen aan het water en sportvissers die hun vangst binnenhalen. De prachtige uiterwaarden en de verschillende dieren die hier overwinteren of hun permanente verblijfplaats hebben. En vanaf het water krijg je inkijkjes in de mooiste steden en dorpen. Geen wonder dat kunstschilders hier al eeuwenlang hun inspiratie vinden.

  Geschreven door Romy
 4. 24 uur in Deventer, de leukste stedentrip
  24 uur in Deventer, de leukste stedentrip

  24 uur in Deventer, de leukste stedentrip

  Deventer: Hanzestad aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland. In de middeleeuwen groeide de nederzetting uit tot een prominente handelsstad. Het Deventer van nu is een ideale stad voor een leuke stedentrip. Het is een dynamische stad met een sterk historisch fundament, omsloten door een uniek landelijk gebied. Een stad waar veel evenementen worden georganiseerd, waar je heerlijk kunt winkelen in een historisch decor, waar je van cultuur kunt genieten en je altijd weer in aanraking komt met de IJssel waaraan de stad gelegen is. Kortom, er is genoeg te doen. Hieronder staan een aantal tips voor je op een rijtje wanneer je een bezoek brengt aan de stad Deventer en ‘slechts’ 24 uur de tijd hebt.

  Geschreven door Rik
 5. De stadswandeling door historisch Deventer: een onvergetelijke ervaring
  De stadswandeling door historisch Deventer: een onvergetelijke ervaring

  De stadswandeling door historisch Deventer: een onvergetelijke ervaring

  Als je loopt , zie je meer. Dat is zeker het geval wanneer je door Deventer loopt. In de historische Hanzestad valt veel te ervaren en te ontdekken. En dit doe je al lopend het best. Maar waar te beginnen en hoe alle bekende en minder bekende pareltjes van de stad ontdekken? Door een stadwandeling te maken die elke dag vertrekt vanaf de VVV Deventer. Wat maakt een stadwandeling door Deventer tot een onvergetelijke ervaring?

  Geschreven door Rik
 6. De 10 leukste musea in Salland
  De 10 leukste musea in Salland

  De 10 leukste musea in Salland

  Salland beschikt niet alleen over een afwisselend landschap, ook de musea in Salland zijn uiteenlopend. Van modern realisme tot motorfietsen. En het beroemde schilderij de Nachtwacht is hier op geheel Sallandse wijze te bewonderen. De leukste musea van Salland hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 7. Bloeiende heide op de Sallandse Heuvelrug
  Bloeiende heide op de Sallandse Heuvelrug

  Bloeiende heide op de Sallandse Heuvelrug

  Salland is onder andere bekend vanwege de prachtige heidevelden. Dit komt omdat het grootste gedeelte op de Sallandse Heuvelrug hoog en droog ligt. Bovendien bestaat de bodem voornamelijk uit zand waardoor er allerlei planten groeien die bestand zijn tegen droogte. Heide kom je op allerlei plekken tegen op de Sallandse Heuvelrug en dit maakt het aantrekkelijk om er te wandelen of te fietsen. Er zijn allerlei heidesoorten te vinden en een aantal maanden per jaar bloeit de heide prachtig. Een adembenemend kleuren- en schouwspel dat je beslist niet mag missen.

 8. Kromme Sturen route – Sallands Steilste
  Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Kromme Sturen route – Sallands Steilste

  Speciaal voor wielrenners heeft VisitOost een vijftal uitdagende nieuwe wielerroutes uitgezet: de Kromme Sturen routes. Vandaag in de spotlight: de route Sallands Steilste. Deze route van 100 kilometer laat je kennis maken met alle mooie klimmetjes op en rondom de Sallandse Heuvelrug.

  Geschreven door Ellen
 9. De 6 leukste kindercampings in Salland
  De 6 leukste kindercampings in Salland

  De 6 leukste kindercampings in Salland

  Ben je gek op kamperen en geef je dit graag door aan je kinderen? Natuurlijk ga je dan op zoek naar een leuke camping in de Sallandse streek. Het is hier groen én er is van alles te doen. Hier ontdekken je kinderen pas echt hoe mooi de natuur nu eigenlijk is. Wat zijn de leukste campings in deze groene regio en welke mag je absoluut niet missen? Wij hebben de 5 leukste campings voor je op een rij gezet. Hierdoor verzeker jij je van een onvergetelijke kampeervakantie met het hele gezin.

 10. 7 Unieke overnachtingsplekken in Salland
  7 Unieke overnachtingsplekken in Salland

  7 Unieke overnachtingsplekken in Salland

  Blijf je overnachten in Salland? Natuurlijk doe je dit het liefst op een mooie plek en in een fijne accommodatie. De Sallandse streek beschikt over talloze mogelijkheden voor een comfortabele overnachting. Het liefst verblijf je in een accommodatie van alle gemakken is voorzien, maar zeker ook een plek waar je optimaal geniet van je verblijf de Sallandse streek. Wij hebben een mooie lijst voor je samengesteld met bijzondere overnachtingsplekken. Laat je verrassen door wat er zoal mogelijk is en kijk later met veel plezier terug op je verblijf in deze unieke accommodaties.

 11. Hip happen in de oude haven van Deventer
  Hip happen in de oude haven van Deventer

  Hip happen in de oude haven van Deventer

  Ooit fungeerde de Zwarte Silo voor opslag van graan, bonen en doperwten. Nu is het een hippe foodhal: Fooddock. Het markante pand staat op het oude haventerrein in Deventer. Creatief, cultureel en culinair Deventer komen hier samen.

 12. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling
  Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  Wil je van begin tot eind witte knokkels? Check dan de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug!↵ De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Tussen Holten en Nijverdal ligt een geweldig mountainbike eldorado met technische trails, verstopte paden en zeldzame dieren. Bos, bochten en heuvels zijn de kernwoorden die dit gebied het beste illustreren. Het is niet voor niets het favoriete parcours van voormalig profwielrenner Rob Harmeling. Wat moet je weten over dit MTB-gebied?

 13. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug
  Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

  Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

  In de herfst verblijft Carolien van de blog Dream the World meerdere dagen in een huisje op het Landalpark Twenhaarsveld in Overijssel. Er is van alles te beleven in en rondom het park. Dit keer komt ze echter met één doel en dat is: wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

  Geschreven door Carolien
 14. De mooiste MTB-route vind je in Overijssel
  De mooiste MTB-route vind je in Overijssel

  De mooiste MTB-route vind je in Overijssel

  Waar vind je de mooiste mountainbikeroute van Nederland? In Overijssel! Deze MTB-route neemt je mee door de natuur van de Sallandse Heuvelrug en verrast je keer op keer. Dus pak de mountainbike, en fiets door het mooiste mountainbikegebied van Nederland.