1. Hip happen in de oude haven van Deventer
  Hip happen in de oude haven van Deventer

  Hip happen in de oude haven van Deventer

  Ooit fungeerde de Zwarte Silo voor opslag van graan, bonen en doperwten. Nu is het een hippe foodhal: Fooddock. Het markante pand staat op het oude haventerrein in Deventer. Creatief, cultureel en culinair Deventer komen hier samen.

 2. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling
  Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  Wil je van begin tot eind witte knokkels? Check dan de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug!↵ De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Tussen Holten en Nijverdal ligt een geweldig mountainbike eldorado met technische trails, verstopte paden en zeldzame dieren. Bos, bochten en heuvels zijn de kernwoorden die dit gebied het beste illustreren. Het is niet voor niets het favoriete parcours van voormalig profwielrenner Rob Harmeling. Wat moet je weten over dit MTB-gebied?

 3. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug
  Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

  Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

  In de herfst verblijft Carolien van de blog Dream the World meerdere dagen in een huisje op het Landalpark Twenhaarsveld in Overijssel. Er is van alles te beleven in en rondom het park. Dit keer komt ze echter met één doel en dat is: wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

  Geschreven door Carolien
 4. De mooiste MTB-route vind je in Overijssel
  De mooiste MTB-route vind je in Overijssel

  De mooiste MTB-route vind je in Overijssel

  Waar vind je de mooiste mountainbikeroute van Nederland? In Overijssel! Deze MTB-route neemt je mee door de natuur van de Sallandse Heuvelrug en verrast je keer op keer. Dus pak de mountainbike, en fiets door het mooiste mountainbikegebied van Nederland.

 5. Zweefvliegen in Salland
  Zweefvliegen in Salland

  Zweefvliegen in Salland

  Een uitje naar Salland is op veel verschillende manieren te organiseren. Pak je het graag eens anders aan dan hoe je het normaal gesproken doet? Ontdek dan Salland vanuit de lucht. Zweefvliegen Salland is een prachtige manier om de streek op geheel unieke wijze te leren kennen. Vanuit het vliegtuig geniet je namelijk van een spectaculair uitzicht over de omgeving en geef je jezelf of iemand anders een originele ervaring cadeau.

 6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug
  Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  Twaalf ondernemers langs de Regge en op de Sallandse Heuvelrug hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke fietsvakantie samengesteld. Een prachtige vierdaagse fietsroute van 175 km langs de Regge en over de Sallandse Heuvelrug met vier overnachtingen.

 7. Schipbeekpad
  Schipbeekpad

  Schipbeekpad

  Deze route loopt via het wandelnetwerk en wordt op het wandelnetwerk aangegeven met een blauw witte markering met de tekst Schipbeekpad boven de pijl.

 8. De 5 leukste picknickplekken in Salland
  De 5 leukste picknickplekken in Salland

  De 5 leukste picknickplekken in Salland

  Genieten van een heerlijke picknick, wie wil dit nu niet? Salland is dé streek voor een overheerlijke picknick in de buitenlucht. Bij mooi weer geniet je tijdens een pauze van je fiets- of wandeltocht in de natuur van de lekkerste streekproducten. Picknicken in deze bijzondere streek is dan ook een bijzonder goed idee. Er zijn talloze plekken waar je kunt neerstrijken om te genieten van een welverdiende lunch met producten uit de Sallandse streek. Welke picknickplekken mag je absoluut niet missen of welke zijn aan te raden? Wij zetten de 5 leukste picknickplekken voor je op een rij.

 9. De 10 mooiste wandelroutes van Salland
  De 10 mooiste wandelroutes van Salland

  De 10 mooiste wandelroutes van Salland

  Volop ontspannen tijdens je verblijf in de Sallandse streek? Maak dan een wandeltocht in dit prachtige stukje van de provincie Overijssel. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet in deze streek en ze laten jou kennismaken met een uniek stukje Nederland. Wij hebben daarom de 10 mooiste routes in dit gebied voor jou op een rij gezet. Maak een keuze voor een wandeltocht die het meest aansluit op jouw wensen.

  Geschreven door Evelien
 10. De lekkerste streekproducten uit Salland
  De lekkerste streekproducten uit Salland

  De lekkerste streekproducten uit Salland

  Bij een weekendje weg of midweek in het prachtige Salland hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Je leert de streek pas echt kennen door het nuttigen van een aantal producten die typerend zijn voor deze streek. Heb je geen idee wat er hier zoal op de menukaart staat of ben je nieuwsgierig naar het aanbod? Wij hebben een top 5 samengesteld van de lekkerste producten uit de Sallandse streek. Haal ze op de boerderij of in een winkel, bereid ze zelf óf laat je verrassen door iemand die voor jou kookt.

 11. Tips van Boswachter Ine
  Tips van Boswachter Ine

  Tips van Boswachter Ine

  De [Sallandse Heuvelrug](page://29461 "") biedt u bergen vol beleving! Of u nu [wandelend](article://2075 "") of [fietsend](article://2070 "") dit Nationaal Park verkent, u wordt in [alle seizoenen](article://2046 "") van het jaar verrast zijn door vergezichten, glooiende heidevelden en prachtige bossen.

  Geschreven door Ine
 12. IJssellinie; hét geheim van de IJssel
  IJssellinie; hét geheim van de IJssel

  IJssellinie; hét geheim van de IJssel

  De IJssel is één van de mooiste rivieren van Nederland. De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt dat deze rivier voor iedereen wat te bieden heeft. Maar er is nog meer te ontdekken aan de IJssel. Iets wat jarenlang ‘topsecret’ werd gehouden voor de buitenwereld. Een onontdekt pareltje, de IJssellinie!

  Geschreven door Rik
 13. Beleef de bevrijding
  Beleef de bevrijding

  Beleef de bevrijding

  In mei 1940 werd Overijssel net als de rest van Nederland door het Duitse leger bezet. Terwijl het zuidelijk deel van Nederland in 1944 al grotendeels bevrijd was, bleef Overijssel nog enige maanden bezet voor het in 1945 ook werd bevrijd. In deze maanden werd Overijssel gebombardeerd, voerden verzetsgroepen er acties uit, en gebruikten de nazi’s het als lanceerplaats voor de V1- en V2-raketten die werden afgeschoten op Antwerpen en Londen.

 14. De grootste evenementen in Salland
  De grootste evenementen in Salland

  De grootste evenementen in Salland

  In de regio Salland maken evenementen deel uit van het dagelijks leven. Door mee te doen leer je de streek in Overijssel absoluut beter kennen. Bezoek tijdens Pinksteren Ribs & Blues in Raalte en geniet van diverse optredens. In juli bezoek je in Overijssel bijvoorbeeld Deventer Op Stelten, een internationaal buitentheaterfestival. De Deventer Boekenmarkt van 6 kilometer lang is een jaarlijks terugkerend evenement en behoort tot de grootste boekenmarkt van Europa. Je bezoekt dit boekenfestijn tijdens de eerste zondag van augustus. Juist ook in de winter hoef je je in Salland niet te vervelen. Het Dickens Festijn wordt namelijk ieder jaar gevierd in het laatste weekend voor kerstmis. Tijdens dit feestelijke weekend komt de negentiende-eeuwse stad van Charles Dickens volledig tot leven. Kortom, er zijn volop evenementen in Salland voor een onvergetelijk verblijf in de provincie Overijssel. Bekijk direct het aanbod en boek vervolgens je accommodatie in de gewenste periode.