1. Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Olst
  Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Olst

  Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Olst

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Soestwetering naar Olst (traject 4a) is 6,8 km. Tijdens dit traject kom je het volgende tegen:

 2. Sallandse Zandloper van Heeten naar Soestwetering
  Sallandse Zandloper van Heeten naar Soestwetering

  Sallandse Zandloper van Heeten naar Soestwetering

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Heeten naar Soestwetering (traject 3) is 11 km. Tijdens dit traject kom je het volgende tegen:

 3. Sallandse Zandloper van Haarle naar Heeten
  Sallandse Zandloper van Haarle naar Heeten

  Sallandse Zandloper van Haarle naar Heeten

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Haarle naar Heeten (traject 2) is 14,1 km. Tijdens dit traject kom je het volgende tegen:

 4. Sallandpad
  Sallandpad

  Sallandpad

  Volg de blauw-groene markeringen en wandel langs de rand van Salland. Een langeafstandswandeling van ca. 130 km die u kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst, de uiterwaarden langs de IJssel en de overgang tussen platteland en de stad Deventer.

 5. Sallandse Zandloper van Holten naar Haarle
  Sallandse Zandloper van Holten naar Haarle

  Sallandse Zandloper van Holten naar Haarle

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Holten naar Haarle (traject 1A) is 10,8 km. Tijdens dit traject kom je het volgende tegen:

 6. Sallandse Zandloper
  Sallandse Zandloper

  Sallandse Zandloper

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil.

 7. Kom en geniet op de Sallandse Heuvelrug
  Kom en geniet op de Sallandse Heuvelrug

  Kom en geniet op de Sallandse Heuvelrug

  De Sallandse Heuvelrug is een uniek natuurgebied in het Oosten van Nederland. De combinatie tussen prachtige natuurschoon, cultuur, historie en recreatie zorgt ervoor dat de prachtige Sallandse Heuvelrug het gebied bij uitstek is om te bezoeken, te beleven en hier vele malen terug te keren.

  Geschreven door Rik
 8. Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge
  Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge

  Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge

  In Salland zijn drie Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Deze routes laat de fietser kennismaken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap. [Bekijk hier alle fietsroutes](routegroup://29497 "" B)

 9. Kerstactiviteiten Salland
  Kerstactiviteiten Salland

  Kerstactiviteiten Salland

  De geur van warme glühwein, een levende kerststal en vooral heel veel gezellig aangeklede kraampjes met unieke en ambachtelijke producten. Heerlijk struinen en gezellig samen zijn en inspiratie opdoen voor de feestdagen. Een bezoek aan één van de kerstmarkten of kerstactiviteiten in Salland is de beste en leukste voorbereiding op de feestdagen.

 10. Ontdek de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug met deze 5 tips
  Ontdek de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug met deze 5 tips

  Ontdek de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug met deze 5 tips

  Elk jaar komen actieve natuurliefhebbers naar dit grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa om te genieten van het dynamisch landschap, de prachtige vergezichten en de Sallandse gastvrijheid. Wij geven je graag wat tips om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken.

 11. Sallands Mooiste
  Sallands Mooiste

  Sallands Mooiste

  Het fietsevenement Sallands Mooiste wordt georganiseerd vanuit het Sallandse dorp Haarle. Vanuit dit dorp start een aantal verschillende routes voor zowel wielrenners en mountainbikers, als voor de recreatieve (elektrische) fietser, variërend in lengte en diversiteit. Deze routes leiden je door één van de mooiste natuurgebieden en brengen je zelfs op plaatsen die normaal gesproken niet voor het fietsende publiek toegankelijk zijn.

 12. Deventer boekenmarkt
  Deventer boekenmarkt

  Deventer boekenmarkt

  Nationaal bekend evenement, met 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad.

 13. Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer
  Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer

  Unieke overnachtingsplekken: 5 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer

  Nog nooit in Deventer geweest? Dan raden we je aan om één of meerdere nachten in Deventer of in de buurt van Deventer te overnachten. Niet alleen in Deventer is er meer dan genoeg te zien, maar ook de buitengebieden van Deventer nodigen uit om te bezoeken door haar mooie natuur en de vele bijzondere landgoederen die je er tegenkomt. Om ook van je een overnachting een belevenis te maken hebben we een aantal unieke overnachtingstips op een rijtje gezet.