1. Rivierenlandschap van de IJssel
  Rivierenlandschap van de IJssel

  Rivierenlandschap van de IJssel

  Toen na de Saale-ijstijd de ijslob was afgesmolten, hernam de Rijn zijn loop naar het noorden, richting het huidige Zwolle. De rivier had afwisselend een snelstromend, vlechtend en een rustig, meanderend karakter, afhankelijk van het klimaat.

 2. Stuwwallandschap
  Stuwwallandschap

  Stuwwallandschap

  De Sallandse Heuvelrug is ontstaan gedurende de Saale-ijstijd, 200.000 tot 130.000 jaar geleden. Een gletsjertong is vanuit Scandinaviƫ de rivierendelta van de Rijn binnengedrongen en heeft een 25 km breed en 50 tot 100 m diep bekken gevormd. Aan de zijkanten zijn het Veluwemassief en de Sallandse Heuvelrug opgestuwd.

 3. Helden van het witte goud!
  Helden van het witte goud!

  Helden van het witte goud!

  In Salland zijn er een drietal telers die passie hebben voor de asperges en elk jaar keihard werken om de beste asperges van Nederland te telen. Wij interviewden Hans Nieuwenhuis van Aspergeboerderij De Boerkamp, Herman Ogink van Ogink Asperges en Mark Veldink van Tuinderij Veldink over hun passie.