1. Fietsen op de Sallandse Heuvelrug
  Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

  Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

  Ben je op vakantie in Salland en gaat je voorkeur uit naar een zinvolle dagbesteding? Of wil je er even tussenuit en heb je behoefte aan rust, ruimte en natuur? Dan is de Sallandse Heuvelrug een uitstekende bestemming om de natuur in te gaan. Op deze locatie in Salland kun je heerlijk fietsen. De natuur is er prachtig, vooral tijdens het voorjaar en de zomer. Er is van alles te zien en het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. De Sallandse Heuvelrug is bij uitstek geschikt voor een complete fietsvakantie en een aanrader voor liefhebbers van natuur en fietsen. Daarnaast kent ieder route de nodige uitdaging en dit maakt het interessant voor jong en oud.

 2. Het korhoen, heb jij 'm al gespot op de Sallandse Heuvelrug?
  Het korhoen, heb jij 'm al gespot op de Sallandse Heuvelrug?

  Het korhoen, heb jij 'm al gespot op de Sallandse Heuvelrug?

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug barst van de flora en fauna. Het korhoen is een bekende strandvogel die je ongetwijfeld tegenkomt bij een wandeling of fietstocht in dit natuurgebied. Ga je op korte termijn een weekendje weg naar de Sallandse Heuvelrug en verdiep je je graag in de flora en fauna van het park? Maak dan kennis met het Korhoen: een prachtige strandvogel die vooral bekend is vanwege de spectaculaire balts.

 3. De 9 leukste cadeau's voor moederdag!
  De 9 leukste cadeau's voor moederdag!

  De 9 leukste cadeau's voor moederdag!

  Op zoek naar een leuk moederdagcadeau? Met deze high-tea's, lunchboxen en brunches en diners voor thuis maak je er samen een fijne dag van!

  Geschreven door Romy
 4. Salland Fietsland: deze 5 fietsroutes zijn aanraders.
  Salland Fietsland: deze 5 fietsroutes zijn aanraders.

  Salland Fietsland: deze 5 fietsroutes zijn aanraders.

  Met het gezicht in de wind en de voeten op de pedalen geniet je in Salland van een landschap dat continue van gedaante wisselt. Zo fiets je in Salland door de heuvels, bossen, authentieke dorpen en langs de uiterwaarden van de IJssel. En wat dacht je van historisch Deventer? Ook deze prachtige Hanzestad kun je al fietsend ontdekken in Salland. Fietsen in Salland is gevarieerd en verveelt nooit! In Salland hebben we vele fietsroutes. Dit zijn onze aanraders voor een heerlijk stuk(je) fietsen.

 5. Bezoek, beleef en bewonder: de 3 bezoekerscentra van de Sallandse Heuvelrug
  Bezoek, beleef en bewonder: de 3 bezoekerscentra van de Sallandse Heuvelrug

  Bezoek, beleef en bewonder: de 3 bezoekerscentra van de Sallandse Heuvelrug

  Voor de meeste bezoekers begint een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug met een gastvrij onthaal bij één van de bezoekerscentra. Hier vind je informatie over het gebied, starten de wandel- en fietsroutes en je kunt er terecht voor een lekkere versnapering. Ontdek de volgende bezoekerscentra: het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, Het Holterbergplein en Erve de Pas.

 6. Sallandse Heuvelrug: elk seizoen een belevenis
  Sallandse Heuvelrug: elk seizoen een belevenis

  Sallandse Heuvelrug: elk seizoen een belevenis

  Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is uniek. Hier vind je namelijk één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Je waant jezelf soms even in het buitenland: uitgestrekte heidegebieden, bossen, rust en een indrukwekkend reliëf met on-Nederlandse vergezichten. En het mooie is, elk seizoen is het plaatje weer compleet anders. Maar telkens weer adembenemend.

 7. De 5 stoerste buitensport evenementen in Salland
  De 5 stoerste buitensport evenementen in Salland

  De 5 stoerste buitensport evenementen in Salland

  De diverse landschappen van Salland lenen zich uitstekend voor uiteenlopende buitensporten. In de weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en bruisende stadcentra zijn er eindeloze mogelijkheden om de regio op actieve wijze te leren kennen. Het is dan ook logisch dat er een overvloed aan activiteiten is waar sport en natuur worden gecombineerd. Hieronder een greep uit Sallands’ leukste buitensportevenementen.

  Geschreven door Romy
 8. De Duursche Waarden, een minder bekend, maar een prachtig natuurgebied
  De Duursche Waarden, een minder bekend, maar een prachtig natuurgebied

  De Duursche Waarden, een minder bekend, maar een prachtig natuurgebied

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is bij de meeste mensen bekend. Maar in Salland zijn er ook nog minder ontdekte natuurgebieden. Één van deze natuurgebieden is de Duursche Waarden in de gemeente Olst-Wijhe. Het natuurgebied is gelegen aan de IJssel en is 120 hectare groot. Dit gebied is sinds 1989 heringericht door Staatsbosbeheer. Er is sindsdien hard gewerkt om het natuurlijke rivierenlandschap weer terug te laten keren.

  Geschreven door Rik
 9. De 4 mooiste evenementen van Deventer
  De 4 mooiste evenementen van Deventer

  De 4 mooiste evenementen van Deventer

  Deventer is een stad met vele bijnamen. Hanzestad, omdat Deventer een onderdeel van het Hanzeverbond is. Koekstad, vanwege de Deventer Koek en het Koekwinkeltje waar deze tegenwoordig nog steeds wordt verkocht. Monumentenstad, dankzij de prachtige monumentale panden in de binnenstad. Maar hoe Deventer het meest bekend is, is als evenementenstad. Een divers aanbod aan grootse en kleinere evenementen die in heel Nederland en daarbuiten bekend zijn. Wist je dat deze evenementen jaarlijks ruim 400.000 bezoekers trekken?

  Geschreven door Romy
 10. Bezienswaardigheden in Deventer: wat je gezien moét hebben!
  Bezienswaardigheden in Deventer: wat je gezien moét hebben!

  Bezienswaardigheden in Deventer: wat je gezien moét hebben!

  Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Deze prachtige Hanzestad ligt aan de IJssel en heeft veel monumenten die zorgen voor de historische sfeer die de binnenstad uitstraalt. Er zijn veel zichtbare, maar ook verborgen pareltjes in het centrum van Deventer. Daarom vind je hieronder een aantal must-sees voor jouw bezoek aan de binnenstad van Deventer.

  Geschreven door Romy
 11. Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!
  Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

  Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

  Op zoek naar een leuke - corona-proof - activiteit? Schrijf je dan in voor de Drive Trough door Twente of Salland en ontdek de mooiste plekjes van onze regio's. Rij met je eigen auto een route van 1,5 uur en stop onderweg bij verschillende lokale producenten van streekproducten of horecagelegenheden waar een lekker streekpakket voor je klaarstaat.

 12. 6 tips om te doen tijdens Koningsdag
  6 tips om te doen tijdens Koningsdag

  6 tips om te doen tijdens Koningsdag

  Zoals alle feestdagen in het voorjaar van 2020 zal ook Koningsdag een andere wending krijgen dan we gewend zijn. Tijdens Koningsnacht kun je nu gewoon slapen, je hoeft niet in alle vroegte naar de vrijmarkt en ook niet met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. 27 april is geen Koningsdag, maar Woningsdag. Toch kun je er thuis ook een feestje van maken! Hoe je dat doet? We hebben een aantal tips voor je.

 13. Praktische informatie Zandloper
  Praktische informatie Zandloper

  Praktische informatie Zandloper

  De Sallandse Zandloper maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Salland en wordt op de paaltjes van het wandelnetwerk aangegeven met een groen/roze markering. De markering wijkt af van het wandelnetwerk omdat er voor ‘rechtdoor’ geen pijl wordt gebruikt maar een tweekleurig blokje.

 14. Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Wijhe/Fortmond
  Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Wijhe/Fortmond

  Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Wijhe/Fortmond

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Soestwetering naar Wijhe/Formtmond (traject 4b) is 9,3 km. Tijdens dit traject kom je het volgende tegen: