1. De grootste evenementen in Salland
  De grootste evenementen in Salland

  De grootste evenementen in Salland

  In de regio Salland maken evenementen deel uit van het dagelijks leven. Door mee te doen leer je de streek in Overijssel absoluut beter kennen. Bezoek tijdens Pinksteren Ribs & Blues in Raalte en geniet van diverse optredens. In juli bezoek je in Overijssel bijvoorbeeld Deventer Op Stelten, een internationaal buitentheaterfestival. De Deventer Boekenmarkt van 6 kilometer lang is een jaarlijks terugkerend evenement en behoort tot de grootste boekenmarkt van Europa. Je bezoekt dit boekenfestijn tijdens de eerste zondag van augustus. Juist ook in de winter hoef je je in Salland niet te vervelen. Het Dickens Festijn wordt namelijk ieder jaar gevierd in het laatste weekend voor kerstmis. Tijdens dit feestelijke weekend komt de negentiende-eeuwse stad van Charles Dickens volledig tot leven. Kortom, er zijn volop evenementen in Salland voor een onvergetelijk verblijf in de provincie Overijssel. Bekijk direct het aanbod en boek vervolgens je accommodatie in de gewenste periode.

 2. De 9 leukste musea in Salland
  De 9 leukste musea in Salland

  De 9 leukste musea in Salland

  Salland beschikt niet alleen over een afwisselend landschap, ook de musea in Salland zijn uiteenlopend. Van modern realisme tot motorfietsen. En het beroemde schilderij de Nachtwacht is hier op geheel Sallandse wijze te bewonderen.

 3. Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland
  Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland

  Beleef de 8 leukste kinderuitjes in Salland

  Salland in Overijssel biedt diverse activiteiten en excursies voor kinderen. Tijdens een korte vakantie in Overijssel betrek je je kids er ook graag bij. Erop uit met de kinderen kan bijvoorbeeld resulteren in een bezoek aan de kinderboerderij waarbij ze knuffelen met konijnen en cavia's. Een ander leuk kinderattractie is het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Ga je het liefst met de gehele familie erop uit in Salland? Maak er dan met elkaar een onvergetelijke dag van in Avonturenpark Hellendoorn. Zijn je kinderen razend nieuwsgierig aangelegd en ontdekken ze graag hoe bepaalde zaken in elkaar steken? Volg samen met hen bepaalde speurroutes in en om Deventer en leer de omgeving op spectaculaire wijze kennen. Er is dus van alles te doen in het Sallandse. Bekijk daarom het aanbod kinderuitjes en ga voor een fantastische tijd in Overijssel.

  Geschreven door Mirjam
 4. Salland geeft rust: voor mensen én vogels
  Salland geeft rust: voor mensen én vogels

  Salland geeft rust: voor mensen én vogels

  Wie graag vogels spot, kan in Salland prima terecht. Oud-boswachter Wil Gerritse kan het weten. Als vogelaar in hart en nieren is hij naar eigen zeggen ‘verslingerd’ aan de IJssel. “De rivier is altijd dynamisch.”

  Geschreven door Yoni
 5. De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek
  De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek

  De hoge arbeidsethos zit de genen van de streek

  In Salland komen dingen van de grond. Hoe dat komt? Volgens Ton Groot Beumer, bestuursvoorzitter van Ribs & Blues, zit dat in de aard van de Sallander. “Een evenement valt of staat met een paar gekken.” En laten er daar nou veel van zijn in deze regio.

  Geschreven door Yoni
 6. Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf
  Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf

  Binnenkijken op het Sallandse boerenbedrijf

  Ruim twee maanden in het jaar is het op het erf van boerderij De Boerkamp in Diepenveen een drukte van belang. De aspergeoogst. Leuk, vindt aspergeboer en melkveehouder Hans Nieuwenhuis (35). Dan kan iedereen even kijken op zijn bedrijf. Want verbinding tussen burger en de Sallandse boer, daar gaat hij voor.

 7. Deventer: een historisch decor
  Deventer: een historisch decor

  Deventer: een historisch decor

  Stoppen? Nee, daar denkt Emmy Strik (77) nog niet aan. Voorlopig blijft ze nog wel even het gezicht van Dickens Festijn in Deventer. Althans, zolang haar gezondheid het toestaat. En gelukkig maar, want iemand met zo veel liefde voor Deventer als culturele stad, tilt elk evenementen tot grote hoogten.

 8. Sallands schoonheid is nu nog een goedbewaard geheim
  Sallands schoonheid is nu nog een goedbewaard geheim

  Sallands schoonheid is nu nog een goedbewaard geheim

  Waar hij fietst, dat maakt oud-profwielrenner Theo de Rooij niet zo veel uit. Als hij maar fietst. Of hardloopt, want dat doet hij ook. En met de Sallandse Heuvelrug letter-lijk naast de deur, is er altijd wel een mooi rondje te maken. “Elke keer als ik mijn loop-schoenen aantrek of mijn fiets klaarmaak, dan bereid ik me voor op de mooiste training van mijn leven.”

 9. Al wandelend vind je de typische Sallander en zijn cultuur
  Al wandelend vind je de typische Sallander en zijn cultuur

  Al wandelend vind je de typische Sallander en zijn cultuur

  Wandelen kun je overal. Maar alleen in Salland ontmoet je onderweg typische Sallanders. En die maken het verschil, vindt Maaike Heethaar (35). Ze stond aan de wieg van de Sallandse Wandelvierdaagse, een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot bijna on-Sallandse proporties. Een wandelweek waarin de streek en zijn cultuur de boventoon voeren.

 10. Ontdek onze landgoederen
  Ontdek onze landgoederen

  Ontdek onze landgoederen

  Als je in Salland bent, dan kom je er heel veel tegen. We hebben het over landgoederen. Salland is zelfs de regio met de hoogste dichtheid aan landgoederen. Plekken met oude gebouwen, indrukwekkende verhalen, mooie tuinen en parken en wandel- en fietsmogelijkheden. We raden dan ook aan om tenminste één van deze landgoederen te bezoeken. We hebben er 10 uitgelicht, maar er zijn er nog veel meer.

 11. Verliefd op de IJssel
  Verliefd op de IJssel

  Verliefd op de IJssel

  Jan Terlouw maakte er een gedicht over en beschreef de IJssel als zijn liefde. En hier zijn wij het helemaal mee eens. Bescheiden als we zijn, durven we te zeggen dat de IJssel de mooiste rivier van Nederland is. De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt dat de IJssel voor iedereen wat te bieden heeft. We geven je acht redenen waarom je, net als Jan Terlouw, verliefd wordt op de IJssel.

 12. Dekzandlandschap
  Dekzandlandschap

  Dekzandlandschap

  Tijdens de laatste of Weichsel-ijstijd, 120.000 tot 11.000 jaar geleden, was Salland een kale vlakte. Poolwinden bedekten het gebied met een deken van zand. Op de lijn Okkenbroek-Heeten-Raalte vormde zich een gordel van betrekkelijk hoge zandruggen

 13. Rivierenlandschap van de IJssel
  Rivierenlandschap van de IJssel

  Rivierenlandschap van de IJssel

  Toen na de Saale-ijstijd de ijslob was afgesmolten, hernam de Rijn zijn loop naar het noorden, richting het huidige Zwolle. De rivier had afwisselend een snelstromend, vlechtend en een rustig, meanderend karakter, afhankelijk van het klimaat.

 14. Stuwwallandschap
  Stuwwallandschap

  Stuwwallandschap

  De Sallandse Heuvelrug is ontstaan gedurende de Saale-ijstijd, 200.000 tot 130.000 jaar geleden. Een gletsjertong is vanuit Scandinavië de rivierendelta van de Rijn binnengedrongen en heeft een 25 km breed en 50 tot 100 m diep bekken gevormd. Aan de zijkanten zijn het Veluwemassief en de Sallandse Heuvelrug opgestuwd.