1. Ontdek al wandelend Luttenberg
  Ontdek al wandelend Luttenberg

  Ontdek al wandelend Luttenberg

  Luttenberg is de Parel van Salland! Het dorp telt iets meer dan 2000 inwoners en ligt tussen Raalte en Hellendoorn, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het is een gebied met schitterende uitzichten over golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen van het Nationale Park. Maak kennis met dit gebied door het lopen van de wandelroute ‘Rondom de berg’. Deze route gaat vanuit het dorp over en rondom de 'Luttenberg'. Langs bos, weilanden en met verrassende vergezichten door de hoogteverschillen.

 2. De 7 wandelevenementen van Salland
  De 7 wandelevenementen van Salland

  De 7 wandelevenementen van Salland

  Salland wordt ook wel eens Salland Wandelland genoemd, want wat kun je daar prachtig wandelen! Naast een groots wandelnetwerk, vele routes zijn er maar liefst 7 wandelevenementen in Salland. Dit zijn verschillende wandeltochten en wandelvierdaagsen die doorgaans plaatvinden tussen eind april en eind november. En vanwege de grote successen, vele deelnames en enthousiaste reacties vinden deze evenementen jaarlijks plaats. Dus kun je een keer niet meedoen aan een wandelevenement, dan zijn er nog 6 andere evenementen om aan deel te nemen, of volgend jaar weer een kans. Hieronder een overzicht van dé 7 wandelevenementen in Salland.

 3. Salland: een prachtige streek die zich meer mag laten zien
  Salland: een prachtige streek die zich meer mag laten zien

  Salland: een prachtige streek die zich meer mag laten zien

  Een verborgen plattelandsparel. Zo noemt Thea Huisman de [Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld](location://33195 "") in Diepenveen. Een plek die perfect weergeeft wat Salland is: gastvrij, groen en verstild, vernieuwend en toch vol tradities, met potentie tot groei, maar veel te bescheiden. En dus ook: verscholen. Geen wonder dat Thea hier wil afspreken om het over haar geliefde Salland te hebben. Het is een metafoor voor de streek.

  Geschreven door Yoni
 4. In Heino hebben we alle ingrediënten voor een goede soep
  In Heino hebben we alle ingrediënten voor een goede soep

  In Heino hebben we alle ingrediënten voor een goede soep

  Een compleet nieuwe horecazaak beginnen in een dorp dat niet groeit: je moet het maar durven. Misschien was het wel een sprong in het diepe, geeft ondernemer Kim van de Worp toe, maar het resultaat is er: Buuffie’s in Heino werkt. Het geheim? Samenwerken. “Sallanders gunnen elkaar wat.”

  Geschreven door Yoni
 5. Sallandse geschiedenis lees je in het landschap
  Sallandse geschiedenis lees je in het landschap

  Sallandse geschiedenis lees je in het landschap

  Landschap verandert. Door de tijd, door de seizoenen, of het klimaat. Maar wat als alles zo veel mogelijk hetzelfde kan blijven? “Behouden, beheren en beschermen”, dat doet Stichting IJssellandschap met het landschap volgens Jet Nieboer. “Maar ook ontwikkelen, zodat het meegaat met de tijd.”

  Geschreven door Yoni
 6. In het Memory Vrijheidsmuseum sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog
  In het Memory Vrijheidsmuseum sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog

  In het Memory Vrijheidsmuseum sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog

  Of je nou oorlog hebt meegemaakt of niet, ervan leren kun je altijd. In het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog. Weten wat er toen gebeurde is nog altijd relevant, vertelt Hans van Overbeeke. “Het is nog geen verleden tijd.”

  Geschreven door Yoni
 7. Lettele, een plek om verliefd op te worden
  Lettele, een plek om verliefd op te worden

  Lettele, een plek om verliefd op te worden

  Zijn ‘stekkie’, daar is Guus Huis in ’t Veld on-Sallands trots op. Op zijn boerderij in Lettele ontvangt hij groepen van wel veertig personen die daar rust en privacy vinden. En het is niet moeilijk om te zien waarom: het uitzicht is er één om in te lijsten. Dat vindt Guus zelf ook “Ik ben verliefd op deze plek.”

  Geschreven door Yoni
 8. Zomers hoogtepunt in Deventer: theater met én zonder stelten
  Zomers hoogtepunt in Deventer: theater met én zonder stelten

  Zomers hoogtepunt in Deventer: theater met én zonder stelten

  Een festival waarbij volwassenen zich weer even kind voelen. Dat was de bedoeling van het internationale buitentheaterfestival Deventer op Stelten. Inmiddels is er meer te ervaren dan voorstellingen met steltenacteurs: het is een theaterfestival met kwaliteit en diepgang. “In Europa heeft het festival een ontzettend goede naam.”

  Geschreven door Yoni
 9. De 12 lekkerste picknicks in Salland
  De 12 lekkerste picknicks in Salland

  De 12 lekkerste picknicks in Salland

  Nu het weer wat warmer wordt gaan we vaker de deur uit. Een mooie fiets- of wandeltocht is dan een perfecte activiteit. Je kunt natuurlijk zelf je boterhammen voor onderweg meenemen, maar het is veel leuker om bij één van de lokale ondernemers een heerlijke picknick of lunchbox op te halen! Geniet ervan op een mooie plek langs de weg, in het bos of aan de rivier. We hebben alvast de lekkerste picknicks en lunchboxen voor je uitgezocht. Naast de picknickboxen kun je natuurlijk ook je favoriete gerecht bij een restaurant [afhalen of laten bezorgen](https://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/wat-te-doen/eten-drinken-in-salland/eten-afhalen-of-laten-bezorgen/ "").

  Geschreven door Romy
 10. 11 Campings in de buurt van Sallandse Heuvelrug
  11 Campings in de buurt van Sallandse Heuvelrug

  11 Campings in de buurt van Sallandse Heuvelrug

  Vanaf een leuke camping de Sallandse Heuvelrug verkennen is een heel goed idee. Zo kun je na een bezoek aan de natuur nog even nagenieten in het groen bij je tent. Ook kun je gemakkelijk nog een keer een bezoekje brengen aan de prachtige bergen van het Oosten. In de buurt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn er vele campings te vinden. In het overzicht hieronder staan de leukste campings weergegeven binnen 10km van het park. Wil je liever meer comfort, dan hebben we voor jou een overzicht met <a href="article://2091">hotels in de nabije omgeving van de Sallandse Heuvelrug</a>.

 11. Overnachten in de buurt van de Sallandse Heuvelrug: 9 fijne hotels
  Overnachten in de buurt van de Sallandse Heuvelrug: 9 fijne hotels

  Overnachten in de buurt van de Sallandse Heuvelrug: 9 fijne hotels

  Plan je een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, dan kun je er natuurlijk ook een nachtjeweg of een heerlijk weekend van maken. In de omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden, [zoals op de camping](article://2101 ""). Heerlijk in een natuurlijke omgeving. En uiteraard zijn er ook diverse fijne hotels, voor net wat meer comfort. Sommige hotels liggen middenin de natuur, sommigen juist in een gezellig dorp. Een hotel is een ideale uitvalsbasis om de Sallandse Heuvelrug en de nabije omgeving te verkennen. Bekijk onze hotel-tips!

 12. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een indrukwekkend natuurgebied
  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een indrukwekkend natuurgebied

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een indrukwekkend natuurgebied

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een indrukwekkend natuurgebied en ligt tussen Hellendoorn en Holten. Het staat bekend om de uitgestrekte bossen en golvende heidevelden. De natuur voelt hier on-Hollands aan, en is beslist de moeite waard om te ervaren. Het landschap kenmerkt zich door een gevarieerde planten- en dierenwereld en nodig uit om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Ontdek Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op jouw tempo en laat je verrassen door het verhaal achter dit park.

 13. Wandelen op de Sallandse Heuvelrug
  Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

  Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

  Voor het maken van een mooie wandeling hoef je niet op vakantie naar het buitenland. Wandelen in een prachtige omgeving doe je namelijk op de Sallandse Heuvelrug. Dit Nationaal Park in Nederland heeft één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa en is een fantastisch gebied voor wandelaars. Tijdens een wandeling in dit indrukwekkende landschap is er van alles te zien. Een goede reden om een trip te maken naar Salland, alleen of samen. Je verveelt je geen moment en zelfs bij slecht weer loont het om op stap te gaan.

 14. Sallandse Heuvelrug MTB: uitdagend mountainbiken in de prachtige natuur
  Sallandse Heuvelrug MTB: uitdagend mountainbiken in de prachtige natuur

  Sallandse Heuvelrug MTB: uitdagend mountainbiken in de prachtige natuur

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een fantastisch gebied voor liefhebbers van mountainbiken. Houd je wel van een beetje uitdaging en zoek je meer dan alleen wandelen of een gewone fietstocht? Stap dan tijdens je vakantie in Salland op de mountainbike en ontdek Nationaal Park Sallandse Heuvelrug tijdens een MTB-parcours. Het gebied is uitdagend genoeg en er is veel moois te zien. Waarom is het nog meer interessant om op de Sallandse Heuvelrug je MTB-route uit te stippelen? Lees dan vooral verder.

 15. Fietsen op de Sallandse Heuvelrug
  Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

  Fietsen op de Sallandse Heuvelrug

  Ben je op vakantie in Salland en gaat je voorkeur uit naar een zinvolle dagbesteding? Of wil je er even tussenuit en heb je behoefte aan rust, ruimte en natuur? Dan is de Sallandse Heuvelrug een uitstekende bestemming om de natuur in te gaan. Op deze locatie in Salland kun je heerlijk fietsen. De natuur is er prachtig, vooral tijdens het voorjaar en de zomer. Er is van alles te zien en het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. De Sallandse Heuvelrug is bij uitstek geschikt voor een complete fietsvakantie en een aanrader voor liefhebbers van natuur en fietsen. Daarnaast kent ieder route de nodige uitdaging en dit maakt het interessant voor jong en oud.