Ontdek Salland

Zweefvliegen in Salland

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 1330 x bekeken

Een uitje naar Salland is op veel verschillende manieren te organiseren. Pak je het graag eens anders aan dan hoe je het normaal gesproken doet? Ontdek dan Salland vanuit de lucht. Zweefvliegen Salland is een prachtige manier om de streek op geheel unieke wijze te leren kennen. Vanuit het vliegtuig geniet je namelijk van een spectaculair uitzicht over de omgeving en geef je jezelf of iemand anders een originele ervaring cadeau.

Wat maakt het zo leuk?

Geruisloos vliegen en genieten van een spectaculair uitzicht, dat doe je als je vliegt in een zweefvliegtuig. Nederland heeft een druk luchtruim en dus is zweven met een vliegtuig heel anders dan bijvoorbeeld vliegen in een vliegtuig voorzien van een motor. Je kunt het vliegtuig ook wel zien als een witte en ranke vogel die door de lucht vliegt. Meestal vlieg je in de periode half april tot en met half oktober. Hoe lang je vliegt is afhankelijk van het weer, maar het is een originele en spectaculaire ervaring voor zowel jong als oud.

Hoe werkt het?

Zweefvliegers starten op twee verschillende manieren: via een sleep- of lierstart. Bij een lierstart is het een lier die het vliegtuig de lucht in helpt en bij een sleepstart wordt het vliegtuig door een motorvliegtuig de lucht in getrokken. Voor een zweefuitje in Salland geniet een liervlucht veelal de voorkeur. Met een lier ben je namelijk goedkoper uit. Zodra je op de gewenste hoogte bent, wordt het vliegtuig ontkoppeld en geniet je van een adembenemend uitzicht over het prachtige Salland.

Waar doe je het?

Vliegen in een vliegtuig dat zweeft kan op verschillende plekken in Salland. In Overijssel kan dit onder meer bij Aero Club Salland. De club heeft zo'n 160 actieve zweefvliegers en behoort tot een van de grootste zweefvliegclubs in Nederland. In het oosten van het land heb je gelukkig weinig last van zowel militaire als professionele vliegtuigvluchten. Daarom is het zo aantrekkelijk om hier zweefvliegtuig-ervaringen op te doen.

Wat zijn de kosten?

Zweefvliegen Nederland in Salland kan al vanaf ongeveer € 50,-. Je kiest dan voor een introductievlucht. Het is ook mogelijk om er een gehele dag van te maken, maar dan ben je vaak het driedubbele kwijt. Soms zijn er online diverse deals waardoor je profiteert van een scherpe prijs. Je bent dan goedkoper uit in het vliegen met een zwevend vliegtuig. Bekijk direct online de mogelijkheden en boek je vlucht online.

Geef iemand een zweefvlucht cadeau

Heb je zelf al eens in een vliegtuig gezeten en geef je iemand anders graag een unieke belevenis cadeau? Kies dan voor een zweefvlucht in Salland. Dankzij deze belevenis weet je zeker dat je iemand een originele ervaring cadeau geeft van ongekende weerga. Een avontuur waar je later met veel plezier op terugkijkt.

Leestip

Antonette van We12travel heeft een introductievlucht bij Aero Club Salland gedaan, hoe ze dit heeft ervaren lees je in haar blog.

Meer verhalen uit Salland