Ontdek Salland

De 5 leukste picknickplekken in Salland

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 4408 x bekeken

Genieten van een heerlijke picknick, wie wil dit nu niet? Salland is dé streek voor een overheerlijke picknick in de buitenlucht. Bij mooi weer geniet je tijdens een pauze van je fiets- of wandeltocht in de natuur van de lekkerste streekproducten. Picknicken in deze bijzondere streek is dan ook een bijzonder goed idee. Er zijn talloze plekken waar je kunt neerstrijken om te genieten van een welverdiende lunch met producten uit de Sallandse streek. Welke picknickplekken mag je absoluut niet missen of welke zijn aan te raden? Wij zetten de 5 leukste picknickplekken voor je op een rij.

1. Picknickmand bij Landgoed Schuilenburg

Genieten van lekker eten en drinken in de buitenlucht? Dit kan uitstekend op Landgoed Schuilenburg. Je hoeft zelf geen picknickmand mee te nemen, want je reserveert vooraf een gevulde picknickmand. Geniet samen met je partner of het gezin van lekkere broodjes, drinken, vers fruit en vele andere lekkernijen. Reserveer de picknickmand minimaal 1 dag van te voren. Dit kan al vanaf 2 personen.

2. De Pothaar in Bathmen

Heb je een intensieve wandeling of fietstocht achter de rug? Kom dan picknicken bij De Pothaar in Bathmen. Hier kom je helemaal bij op het overdekte terras met uitzicht op het Sallandse landschap. Bekijk je het land liever vanaf het water? Vaar dan een eindje met de zomp inclusief gevulde picknickmand. Een onvergetelijke ervaring waar je later met veel plezier op terugkijkt. Laat je daarom verrassen door de mogelijkheden van landgoed De Pothaar in Bathmen.

3. Hotel Gaia in Diepenveen

Een heerlijke middag vertoeven in het park bij Hotel Gaia in Diepenveen? Natuurlijk is je middag in dit groene park niet compleet zonder een uitgebreide picknick met uitzicht op een prachtige omgeving. Stel zelf je picknickmand samen of kies voor een gevulde picknickmand van het hotel. Dit bijzondere hotel is onder meer bekend vanwege het Europees record picknicken. Jaarlijks in de maand juni geniet je hier van een picknick inclusief livemuziek.

4. Infocentrum Den Nul

Lunchen in een natuurrijke omgeving? Dit kan uitstekend bij infocentrum Den Nul in Salland. Je geniet hier niet alleen van een lekker kopje koffie, maar ook de picknicktafels buiten zijn ideaal voor een picknick met je partner of het gezin. Bestel ook eens streekgerechten voor een optimale kennismaking met de Sallandse streek. Zo weet je direct wat de streek jou te bieden heeft.

5. Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug

In het Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug vind je informatie over de Sallandse streek, maar het is ook een uitstekende locatie voor een gezellige picknick. Dwaal bijvoorbeeld over de verlaten paden en heidevelden inclusief gevulde picknickmand. Na een lange wandeling of fietstocht gaat een lekker broodje er zeker in. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met zowel de regio als de Sallandse streekproducten.

Meer verhalen uit Salland