De 8 mooiste wandelroutes van Salland

Volop ontspannen tijdens je verblijf in de Sallandse streek? Maak dan een wandeltocht in dit prachtige stukje van de provincie Overijssel. Er zijn talloze routes uitgezet in deze streek en ze laten jou kennismaken met een uniek stukje Nederland. Wij hebben daarom de 8 mooiste routes in dit gebied voor jou op een rij gezet. Maak een keuze voor een wandeltocht die het meest aansluit op jouw wensen.

1. Het Sallandpad

Het Sallandpad is een unieke wandeltocht voor liefhebbers van langeafstandswandelingen. Het Sallandpad is zo'n 130 kilometer lang en laat je kennismaken met de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Bovendien brengt dit wandelpad je ook langs de uiterwaarden aan de IJssel en diverse andere mooie plekjes. Een wandelboekje inclusief overnachtingstip is te vinden op www.deventer.info.

2. Rondje Deventer

Een Rondje Deventer toont jou de veelzijdigheid van de Hanzestad Deventer. Dit varieert van stadsranden tot schitterende landgoederen. De wandelroute is op elk punt te starten en jij beslist zelf waar je begint. Ook van een Rondje Deventer is een boekje beschikbaar in de webshop van www.deventer.info

3. De Sallandse Zandloper

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute dwars door het Sallandse landschap. Deze wandelroute van 45 kilometer lang is een leuke activiteit voor jou en je partner. Het is een afwisselende wandelroute van hoog naar laag met een hoogteverschil van zo'n 65 meter. Het is aan te raden de route in 2 dagen te lopen en tussendoor een overnachting boeken. Download het wandelboekje in de webshop van www.deventer.info.

4. Wandelroute Boetelerveld in Mariënheem / Raalte

Zijn de kinderen mee op vakantie in het Sallandse? Ga dan met elkaar wandelen in het Boetelerveld. Deze wandelroute van ongeveer 4 kilometer laat jou en je gezin kennismaken met het Sallandse uit de 19de eeuw. Rust, ruimte, heide en prachtige vogels zijn enkele hoogtepunten tijdens deze wandeling.

5. Wandelrouteplanner op onze website

Plan je het liefst zelf je route in? Dit doe je eenvoudig via onze site. Dankzij onze praktische tips lukt het jou zeker om een leuke route uit te stippelen. De site staat boordevol tips en handreikingen om er een onvergetelijke tocht van te maken. Verras daarom je partner met een leuke wandeltocht in het Sallandse landschap en laat onze informatie jou daarbij helpen.

6. Stadswandeling Deventer

Dagelijks worden er in Deventer stadswandelingen georganiseerd onder begeleiding van een ervaren gids. Je maakt kennis met middeleeuwse straatjes, prachtige kerken én het oudste stenen woonhuis in Nederland. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en reserveren is verplicht. De wandeling start elke dag om 13:30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 4,- per persoon.

7. Wandelnetwerk en wandelkaart Salland

Dankzij het unieke wandelnetwerk ontdek je de mooiste plekken in de regio. Het wandelnetwerk bestaat uit 735 kilometer aan wandelpaden en 120 gemarkeerde routes. Wij geven je niet alleen praktische informatie over een wandeltocht in het Sallandse, maar ook tips om goed voorbereid op pad te gaan. Bovendien vind je op onze site allerlei informatie over werkzaamheden en omleidingen.

8. Wandeling Liberation Route

De Liberation Route laat je beleven wat er zich afspeelde in 1944 en 1945 in Overijssel. De route volgt namelijk het pad die de geallieerden volgden in de uiteindelijke bevrijding. Deze internationale herdenkingsroute brengt je onder meer langs de Canadese begraafplaats op de Holterberg. Een zeer indrukwekkende wandeltocht die je altijd zal bijblijven.

Evelien

Mijn naam is Evelien op Stap. Zo heet ik natuurlijk niet echt, maar ik ga echt graag op stap. De hond mee, samen met een vriendin of lekker alleen. Wandelen geeft mij rust en je ontdekt altijd nieuwe plekjes.

Meer verhalen uit Salland

  1. De 9 leukste musea in Salland

  2. De 6 leukste kindercampings in Salland

  3. 7 Unieke overnachtingsplekken in Salland

  4. Hip happen in de oude haven van Deventer

  5. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  6. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien