Route-tips

De 10 mooiste wandelroutes van Salland

  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 5999 x bekeken

Volop ontspannen tijdens je verblijf in de Sallandse streek? Maak dan een wandeltocht in dit prachtige stukje van de provincie Overijssel. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet in deze streek en ze laten jou kennismaken met een uniek stukje Nederland. Wij hebben daarom de 10 mooiste routes in dit gebied voor jou op een rij gezet. Maak een keuze voor een wandeltocht die het meest aansluit op jouw wensen.

Route 1. Het Sallandpad (130 km)

Het Sallandpad is een unieke wandeltocht voor liefhebbers van langeafstandswandelingen. Het Sallandpad is zo'n 130 kilometer lang en laat je kennismaken met de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Bovendien brengt dit wandelpad je ook langs de uiterwaarden aan de IJssel en diverse andere mooie plekjes. Een wandelboekje inclusief overnachtingstip is te vinden op www.deventer.info. Bekijk hier de route.

Route 2. Rondje Deventer (34,5 km)

Een Rondje Deventer toont jou de veelzijdigheid van de Hanzestad Deventer. Dit varieert van stadsranden tot schitterende landgoederen. De wandelroute is op elk punt te starten en jij beslist zelf waar je begint. Ook van een Rondje Deventer is een boekje beschikbaar in de webshop van www.deventer.info

Route 3. De Sallandse Zandloper (45 km)

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute dwars door het Sallandse landschap. Deze wandelroute van 45 kilometer lang is een leuke activiteit voor jou en je partner. Het is een afwisselende wandelroute van hoog naar laag met een hoogteverschil van zo'n 65 meter. Het is aan te raden de route in 2 dagen te lopen en tussendoor een overnachting boeken. Download het wandelboekje in de webshop van www.deventer.info. Bekijk hier de route.

Route 4. Schipbeekpad (90 km)

Het Schipbeekpad volgt zoveel mogelijk de Schipbeek. De route loopt vanaf de TOP Haarmühle tot aan de IJssel in Deventer. De TOP Haarmühle is gelegen bij de oude watermolen Haarmühle, dichtbij Haaksbergen nabij de Duitse grens in Twente. Vanuit Duitsland loop je een prachtige route langs het water door de regio’s Salland en Twente. Bekijk hier de route.

Route 5. Hanzestedenpad (122 km)

Het Hanzestedenpad loopt door de betoverend mooie IJsselvallei. Het pad volgt de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loop je over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, dan weer struin je door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

Route 6. Wandelroute Boetelerveld in Mariënheem / Raalte (4 km)

Zijn de kinderen mee op vakantie in het Sallandse? Ga dan met elkaar wandelen in het Boetelerveld. Deze wandelroute van ongeveer 4 kilometer laat jou en je gezin kennismaken met het Sallandse uit de 19de eeuw. Rust, ruimte, heide en prachtige vogels zijn enkele hoogtepunten tijdens deze wandeling. Bekijk hier de route.

Route 7. Stadswandeling Deventer

Dagelijks worden er in Deventer stadswandelingen georganiseerd onder begeleiding van een ervaren gids. Je maakt kennis met middeleeuwse straatjes, prachtige kerken én het oudste stenen woonhuis in Nederland. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en reserveren is verplicht. De wandeling start elke dag om 13:30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 4,- per persoon.

Route 8. Wandelnetwerk en wandelkaart Salland

Dankzij het unieke wandelnetwerk ontdek je de mooiste plekken in de regio. Het wandelnetwerk bestaat uit 735 kilometer aan wandelpaden en 120 gemarkeerde routes. Wij geven je niet alleen praktische informatie over een wandeltocht in het Sallandse, maar ook tips om goed voorbereid op pad te gaan. Bovendien vind je op onze site allerlei informatie over werkzaamheden en omleidingen.

Route 9. Wandeling Liberation Route

De Liberation Route laat je beleven wat er zich afspeelde in 1944 en 1945 in Overijssel. De route volgt namelijk het pad die de geallieerden volgden in de uiteindelijke bevrijding. Deze internationale herdenkingsroute brengt je onder meer langs de Canadese begraafplaats op de Holterberg. Een zeer indrukwekkende wandeltocht die je altijd zal bijblijven.

Route 10. TIP: Wandelrouteplanner op onze website

Plan je het liefst zelf je route in? Dit doe je eenvoudig via onze site. Dankzij onze praktische tips lukt het jou zeker om een leuke route uit te stippelen. De site staat boordevol tips en handreikingen om er een onvergetelijke tocht van te maken. Verras daarom je partner met een leuke wandeltocht in het Sallandse landschap en laat onze informatie jou daarbij helpen.

Meer verhalen uit Salland