1. Tips van Boswachter Ine

  De Sallandse Heuvelrug biedt u bergen vol beleving! Of u nu wandelend of fietsend dit Nationaal Park verkent, u wordt in alle seizoenen van het jaar verrast zijn door vergezichten, glooiende heidevelden en prachtige bossen.

 2. Bezoekerscentrum

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied.

 3. Wandeling met boswachter

  Ga mee met een wandeling op De Sallandse Heuvelrug onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer of een natuurgids van Natuurmuseum de Holterberg. De kans is groot dat u onderweg verschillende diersoorten tegen komt.

 4. Uitkijkpunten

  Wandel naar één van de uitkijkpunten op de Noetselergberg of Holterberg. Vanaf deze punten heeft u een schitterend uitzicht. Bij heldere dagen rijkt uw blik hier 40 kilometer verderop.

 5. Speelbospad

  Bij het Buitencentrum in Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs u hutten mag bouwen en waar u een dassenburcht binnen kan.

 6. Heideslak

  Rijd mee met de Heideslak over De Sallandse Heuvelrug. De Heideslak is een elektrokar die is ingericht om 7 personen mee te nemen. Dit is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed te been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg.

Meer verhalen uit Salland

 1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

 2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

 3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

 4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

 5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

 6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips