1. Tips van Boswachter Ine

  De Sallandse Heuvelrug biedt u bergen vol beleving! Of u nu wandelend of fietsend dit Nationaal Park verkent, u wordt in alle seizoenen van het jaar verrast zijn door vergezichten, glooiende heidevelden en prachtige bossen.

 2. Bezoekerscentrum

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied.

 3. Wandeling met boswachter

  Ga mee met een wandeling op de Sallandse Heuvelrug onder leiding van een boswachter. De kans is groot dat u onderweg verschillende diersoorten tegen komt.

 4. Uitkijkpunten

  Wandel naar één van de uitkijkpunten op de Noetselerberg of Holterberg. Vanaf deze punten heeft u een schitterend uitzicht. Bij heldere dagen reikt je blik hier 40 kilometer verderop.

 5. Speelbospad

  Bij het Buitencentrum in Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs u hutten mag bouwen en waar u een dassenburcht binnen kan.

 6. Heideslak

  Rijd mee met De Heideslak over de Sallandse Heuvelrug. De Heideslak is een Elektrokar die is ingericht om 7 personen mee te nemen. Dit is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg.

Meer verhalen uit Salland

 1. Salland: een prachtige streek die zich meer mag laten zien

  Geschreven door Yoni
 2. In Heino hebben we alle ingrediënten voor een goede soep

  Geschreven door Yoni
 3. Sallandse geschiedenis lees je in het landschap

  Geschreven door Yoni
 4. In het Memory Vrijheidsmuseum sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog

  Geschreven door Yoni
 5. Lettele, een plek om verliefd op te worden

  Geschreven door Yoni
 6. Zomers hoogtepunt in Deventer: theater met én zonder stelten

  Geschreven door Yoni