Ontdek Salland

De grootste evenementen in Salland

  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 695 x bekeken

In de regio Salland maken evenementen deel uit van het dagelijks leven. Door mee te doen leer je de streek in Overijssel absoluut beter kennen. Bezoek tijdens Pinksteren Ribs & Blues in Raalte en geniet van diverse optredens. In juli bezoek je in Overijssel bijvoorbeeld Deventer Op Stelten, een internationaal buitentheaterfestival. De Deventer Boekenmarkt van 6 kilometer lang is een jaarlijks terugkerend evenement en behoort tot de grootste boekenmarkt van Europa. Je bezoekt dit boekenfestijn tijdens de eerste zondag van augustus. Juist ook in de winter hoef je je in Salland niet te vervelen. Het Dickens Festijn wordt namelijk ieder jaar gevierd in het laatste weekend voor kerstmis. Tijdens dit feestelijke weekend komt de negentiende-eeuwse stad van Charles Dickens volledig tot leven. Kortom, er zijn volop evenementen in Salland voor een onvergetelijk verblijf in de provincie Overijssel. Bekijk direct het aanbod en boek vervolgens je accommodatie in de gewenste periode.

Deventer op Stelten

De naam zegt het al, tijdens Deventer op Stelten staat Deventer ook écht op stelten, letterlijk en figuurlijk! Tijdens dit evenement in de historische binnenstad zijn er ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen te zien op het gebied van buitentheater. Jaarlijks komen er zelfs ruim 120.000 bezoekers op af, die allemaal even enthousiast zijn!

Stöppelhaene

Wat begon als oogstfeest is uitgegroeid tot een vijfdaags festival in Raalte. En dan hebben we het niet over zomaar een festival. Stöppelhaene is namelijk een van de mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland dat jaarlijks 120.000 bezoekers trekt. Naast de optredens die s’avonds gehouden worden zijn er overdag ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook zijn de meeste activiteiten gratis.

Ribs&Blues

Als grootste gratis roots- en blues festival van Nederland is Ribs&Blues een mooi voorbeeld van hoe er in Salland gefeest wordt. Het festival is al een aantal keer uitgeroepen tot het beste bluesfestival van Europa en trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers die met elkaar de liefde voor bluesmuziek delen. Ook treden er ieder jaar weer grote namen op en worden er, de naam zegt het al, ontzettend veel spareribs gegeten.

Fisherman’s Friend Strongsisterrun en Strongmanrun

De Fisherman’s Friend Strongmanrun zorgt ieder jaar weer voor een uniek evenement in Hellendoorn. Met de diverse afstanden en spannende obstakels een ware uitdaging voor iedereen, of je er nu hard voor traint of pas voor de 2e keer je sportschoenen weer aantrekt.

Deventer boekenmarkt

Wist je dat de grootste boekenmarkt van Europa gewoon in Salland gehouden wordt? In Deventer welteverstaan. De markt bestaat uit zo’n 6 kilometer aan boekenkramen maar kenmerkt zich niet alleen door kwantiteit. Ook de kwaliteit van de markt is hoog. Variërend van literatuur tot kinderboeken, strips tot topografie is er hier voor ieder wat wils. De toegang is gratis.

Triathlon Holten

Wanneer je geen liefhebber bent van sport zul je bij het woord triathlon waarschijnlijk al afhaken. Triathlon Holten bewijst echter het tegendeel. Naast het sportevenement worden er namelijk allerlei andere activiteiten georganiseerd, waaronder een knallend slotfeest.

Dauwpop

(Bijna) ieder jaar wordt er op hemelvaartsdag in Hellendoorn een geweldig muziekfestival georganiseerd. Dauwpop om precies te zijn. Met zo’n 10.000 bezoekers en meerdere podia met bekende- én onbekende artiesten een festival waar je moet zijn geweest. Ohja, in 2019 bestaat Dauwpop 25 jaar dus maak je klaar voor een extra groot feest!

De Paarse loper

In augustus en begin september legt de Sallandse Heuvelrug de paarse loper uit. Prachtige heidevelden kleuren de Sallandse Heuvelrug en rondom dit spektakel worden er allerlei evenementen georganiseerd.

Dickens festijn Deventer

Waan je even in de 19e eeuw en zie hoe de verhalen van Charles Dickens tot leven komen in de binnenstad van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver komen tot leven tijdens dit prachtige evenement.

Dickens Festijn
Dickens Festijn

Meer verhalen uit Salland