Zalmfilet met asperges uit de oven

Een heerlijke combinatie van asperges en zalm.

Download hier de receptkaart

Wat heeft u nodig?

  • 1 dik stuk zalmfilet van 600 gr.
  • 500 gr. Witte Sallandse asperges
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 g boter, gesmolten

Hoe maakt u het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  • Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  • Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  • Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  • Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  • Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Dit recept is lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Tip Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.

Download hier de receptkaart

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips