Zalmfilet met asperges uit de oven

Een heerlijke combinatie van asperges en zalm.

Wat heeft u nodig?

  • 1 dik stuk zalmfilet van 600 gr.
  • 500 gr. Witte Sallandse asperges
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 g boter, gesmolten

Hoe maakt u het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  • Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  • Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  • Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  • Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
  • Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  • Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Dit recept is lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Tip Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  3. Zweefvliegen in Salland

  4. Zandloper Holten - Haarle

  5. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug