Lente asperges met aardbeien

Een heerlijk asperge voorgerecht, lente asperges met aardbeien. Dit recept is voor zes personen.

Download hier de receptkaart

Welke ingrediënten heeft u nodig?

  • 500 gr. Aardbeien,
  • 500 gr. witte asperges,
  • verse kervel (handje vol),
  • 6 el druivenpitolie,
  • 3 el sherryazijn,
  • 1 el vloeibare honing,
  • zout-peper en suiker (naar eigen smaak)

Hoe maakt u uw asperge recept klaar?

  • Schil de asperges en snijd in stukjes.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Kook de asperges ongeveer 5 á 7 minuten in water met een beetje zout en suiker totdat ze gaar zijn maar niet te zacht.
  • Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • Verdeel de aardbeien en asperges op een mooie schaal.
  • Meng de azijn, honing, zout en peper in een kommetje en voeg onder voortdurend roeren de druivenpitolie toe.

En nu kunt u genieten van uw asperge voorgerecht.

Download hier de receptkaart

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips