Lente asperges met aardbeien

en heerlijk asperge voorgerecht, lente asperges met aardbeien. Dit recept is voor zes personen.

Welke ingrediƫnten heeft u nodig?

  • 500 gr. Aardbeien,
  • 500 gr. witte asperges,
  • verse kervel (handje vol),
  • 6 el druivenpitolie,
  • 3 el sherryazijn,
  • 1 el vloeibare honing,
  • zout-peper en suiker (naar eigen smaak)

Hoe maakt u uw asperge recept klaar?

  • Schil de asperges en snijd in stukjes.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Kook de asperges ongeveer 5 Ć” 7 minuten in water met een beetje zout en suiker totdat ze gaar zijn maar niet te zacht.
  • Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • Verdeel de aardbeien en asperges op een mooie schaal.
  • Meng de azijn, honing, zout en peper in een kommetje en voeg onder voortdurend roeren de druivenpitolie toe.

En nu kunt u genieten van uw asperge voorgerecht.

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  3. Zweefvliegen in Salland

  4. Zandloper Holten - Haarle

  5. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug