Boeren asperges

Echte boeren asperges, een heerlijk hoofdgerecht voor 6 personen.

Wat heeft u nodig voor dit asperge recept?

  • 2 kg. witte asperges,
  • 100 gr. (oude) strooi kaas,
  • pakje ontbijtspek, snufje zout,
  • klein bakje crème fraiche,
  • touwtje,
  • 1 ei,
  • 7 cherry tomaatjes,
  • evt. mespuntje boter of olijfolie.

Hoe maak boeren asperges?

  • Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
  • Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
  • Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
  • Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
  • Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
  • Ondertussen de ontbijtspek lichtjes uitbakken.
  • Ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes bakken.
  • Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
  • Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, evt heel klein beetje kookvocht aan toevoegen.
  • Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
  • Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
  • Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.
  • Bak eventueel een ei en serveer die over de asperge schotel uit en garneer met een tomaatje. Genieten maar!

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  3. Zweefvliegen in Salland

  4. Zandloper Holten - Haarle

  5. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug