Boeren asperges

Echte boeren asperges, een heerlijk hoofdgerecht voor 6 personen.

Download hier de receptkaart

Wat heeft u nodig voor dit asperge recept?

  • 2 kg. witte asperges,
  • 100 gr. (oude) strooi kaas,
  • pakje ontbijtspek, snufje zout,
  • klein bakje crème fraiche,
  • touwtje,
  • 1 ei,
  • 7 cherry tomaatjes,
  • evt. mespuntje boter of olijfolie.

Hoe maak boeren asperges?

  • Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
  • Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
  • Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
  • Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
  • Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
  • Ondertussen de ontbijtspek lichtjes uitbakken.
  • Ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes bakken.
  • Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
  • Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, evt heel klein beetje kookvocht aan toevoegen.
  • Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
  • Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
  • Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.
  • Bak eventueel een ei en serveer die over de asperge schotel uit en garneer met een tomaatje. Genieten maar!

Download hier de receptkaart

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips