Asperge ijs

Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagereacht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens.

Wat heeft u nodig voor het toetje (6 personen)

  • 1 kilo witte asperges,
  • kopje bruine suiker,
  • frambozen en blauwe bosbessen,
  • 150 gr suiker,
  • 1 vanillestokje,
  • balsamicoazijn,
  • 5 dl Alpro Soja melk Calcium,
  • 6 eieren (eigeel nodig),
  • 6 velletjes filodeeg.

Hoe maakt u asperge ijs

  • Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
  • Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
  • Giet het kokende mengsel op de eigelen.
  • Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
  • Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
  • Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
  • Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
  • Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
  • Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.

En smullen maar!

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  3. Zweefvliegen in Salland

  4. Zandloper Holten - Haarle

  5. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug