Asperge ijs

Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagereacht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens.

Wat heeft u nodig voor het toetje (6 personen)

  • 1 kilo witte asperges,
  • kopje bruine suiker,
  • frambozen en blauwe bosbessen,
  • 150 gr suiker,
  • 1 vanillestokje,
  • balsamicoazijn,
  • 5 dl Alpro Soja melk Calcium,
  • 6 eieren (eigeel nodig),
  • 6 velletjes filodeeg.

Hoe maakt u asperge ijs

  • Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
  • Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
  • Giet het kokende mengsel op de eigelen.
  • Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
  • Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
  • Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
  • Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
  • Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
  • Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.

En smullen maar!

Meer verhalen uit Salland

  1. Zandloper Holten - Haarle

  2. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  3. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  4. Schipbeekpad

  5. De 5 leukste picknickplekken in Salland

  6. De 8 mooiste wandelroutes van Salland

    Geschreven door Evelien