Een sterren-etentje op de Sallandse Heuvelrug

De weergoden waren ons wel heel erg goed gezind want het had niet beter gekund. In het zonnetje dineren met uitzicht op de heuvelrug en onder het genot van de allerlekkerste gerechten van meesterkok Erik de Mönnink van restaurant Swarte Ruijter in Holten. Een restaurant dat sinds afgelopen december in het bezig is van een Michelin ster. En terecht ook, als we mogen oordelen naar de gerechtjes die we te eten kregen op die middag. En dan te bedenken dat alles koud moest zijn want koken kun je niet op de Sallandse Heuvelrug…Dus het meeste was voorbereid en werd afgemaakt en opgediend ter plekke. Uiteraard was het eerste gerecht na de amuse een gerecht met asperges. Want behalve dat het een prachtig gebied is staat Salland bekend om zijn asperges. Ik moet bekennen dat ik niet meer exact weet wat de gerechtjes waren maar je kunt zelf zien aan de foto’s dat het er goed uitziet. En laat ik je verzekeren dat het nog lekkerder smaakte.

Dineren in Salland
Dineren in Salland

Al met al was het een unieke ervaring en één ding is zeker; wij gaan binnenkort terug voor een diner (met overnachting) in de Swarte Ruyter!

Lees meer blogs van Simone op www.simoneskitchen.nl

Simone

Simone schrijft vooral over lekkere recepten van haarzelf of van 'dude' Tom. Daarnaast is zij gek op reizen. En op lekker eten tijdens dat reizen. Op haar blog vind je reisverhalen, recepten in alle soorten en maten en heel af en toe tips voor food- en reisfotografie.

Meer verhalen uit Salland

  1. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  2. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  3. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  4. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips

  5. Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.

  6. Leuk en leerzaam uitje: bezoek één van de 5 museumboerderijen van Salland