Historisch Deventer

Judith van 'Worldwife' is op pad geweest naar Hanzestad Deventer, samen met collega bloggers Emiel, Jacomijn en Yvonne ontdekt ze deze prachtige stad. Lees haar korte verslag en laat je inspireren.

Brocante aan de IJssel

We wandelen door de pittoreske Walstraat waar vandaag de markt Brocante aan de IJssel plaatsvindt.

Monumentale panden

We lopen verder door het sfeervolle Bergkwartier. Ik kan geen genoeg krijgen van de monumentale panden. Mijn fotocamera draait hier overuren om alle details vast te leggen. Wist je dat de gevel van een typisch Deventer huis muizentandjes heeft en een hol-bol-hol gevel? Nee? Dan heb je zojuist weer wat geleerd!

Borstelwinkel

In het gezellige centrum zie ik het ene leuke winkeltje na het andere. Bij de Deventer Borstelwinkel maken we even een praatje met de eigenaresse. Ze vertelt enthousiast dat haar winkel de oudste van Deventer is. De ene kant van de winkel is als museum ingericht, aan de andere kant kun je terecht voor wat voor borstel dan ook. Je hebt de keuze uit wel 150 soorten!

Begijnhofje

Het voordeel van op pad gaan met een local is dat je op plekken komt die je normaal gesproken nooit zou vinden. Zoals het Iordenshof, een verstopt begijnhofje.

Huis Zevenaar

Emiel laat ons ook het bijzondere Huis Zevenaar zien. Dit huis is gebouwd in Zevenaar, daar afgebroken, en opnieuw gebouwd in Deventer.

Skyline Deventer
Skyline Deventer

Toren beklimmen

We lopen naar de IJssel waar we het pont naar de overkant nemen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de skyline van Deventer. Zie je die toren in het midden? Jacomijn, Emiel en ik gaan de toren met zijn 220 (!) treden beklimmen. Er lijkt geen einde te komen aan de klim maar wel aan mijn adem. Gelukkig is er een een oversteek waar we even uit kunnen rusten en alvast een voorproefje krijgen van het mooie uitzicht. Nadat we weer een beetje op adem gekomen zijn klimmen we verder naar de top. Eenmaal boven worden we getrakteerd op prachtige vergezichten. Dat maakt de flinke klim meer dan goed!

Lees meer over Judith's avonturen op haar blog: www.worldwife.nl

Judith

Zij hoeft niet zoals vele reizigers de hele wereld over. “Ook dicht bij huis, in ons eigen mooie Nederland en zelf in mijn eigen woonplaats Helmond, vind ik het heerlijk om er op uit te trekken.” Zij is een echt stadsmens en maakt dan ook het liefst stedentrips.

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips