Wandelen over de Sallandse Zandloper

Van alle wandelroutes kozen wij voor het lopen van de Sallandse Zandloper. Een 45km lange route met 65 meter hoogteverschil, dwars door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel. De volledige 45km was iets te hoog gegrepen voor ons, dus we hebben het bij 20km gehouden. Die 4,5 uur wandelen was aan 1 stuk door genieten. Echt waar. De zon scheen, Rio huppelde zielsgelukkig met ons mee en de kilometers vlogen voorbij. Het landschap ging over van vergezichten waar we ons in de Ardennen waanden naar velden vol met heide tot aan weilanden en akkers.

Met de Gids op pad

Ga met een gids op pad, het maakt de ervaring compleet. Gids Anton van Beek liep met ons gezellig een uurtje mee. Dankzij Anton weten we nu alle ins en outs van het gebied en dat is echt super leuk. Voor info over de Sallandse Heuvelrug en het boeken van een gids kun je terecht bij Natuurdiorama.

Wandelen met een gids
Wandelen met een gids

Weekendje weg

Het Salland heeft zoveel moois te bieden dat het zonde is om er niet gelijk een weekendje weg van te maken. Wij logeerden in Hotel Hoog Holten waar honden ook hartstikke welkom zijn , dus Rio sliep gezellig bij ons op de kamer. Het hotel is een prachtig oud jachthuis verscholen in de bossen waar je ’s morgen gewekt wordt door vrolijk fluitende vogels. Ik werd op slag verliefd op hun terras waar we aan het einde van de dag een glaasje wijn dronken en omdat het prachtig weer was bleven we er plakken voor het diner. En om het helemaal af te maken verwenden we onze vermoeide benen met de warmte van de sauna.

Blog: www.girlslove2travel.com

Manon

GirlsLove2Travel is een online travel lifestyle community opgericht door en voor travel girls. Samen motiveren en inspireren zij elkaar om de wereld te verkennen, avonturen te beleven en te leren van andere culturen.

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips