Wandelen in Salland

"Het Salland is voor ons altijd een fijne plek om te komen. Slechts op een uurtje rijden van Arnhem en zo enorm afwisselend!"

Wandelnetwerk Salland

Het Wandelnetwerk Salland is enorm, iets wat we eerder ook al gemerkt hebben nadat we meerdere keren van Holten naar Nijverdal liepen met de tent of toen we het nationale park bezochten. Dominique legt ons uit dat de paden grotendeels onderhouden worden door vrijwilligers. Mooi!

Vergezichten

De totale route heeft een hoogteverschil van 65 meter, dit is het grootste deel van de afdaling. Ik verbaas me over de bijzondere vergezichten. Iedereen die denkt dat er in Nederland geen vergezichten zijn, adviseer ik om eens naar het Salland te gaan. Je kijkt er, letterlijk en figuurlijk, je ogen uit!

Struinen

Na zo’n 8 kilometer stappen verlaten we de Heuvelrug en komen we in landbouwgebied terecht. We doorkruisen weilanden, lopen langs slootjes en pakken af en toe een stukje asfalt mee. Wilde bloemen staan overal in bloei en de grassen komen tot ons middel. Wat is het heerlijk om zo door Nederland te struinen!

we12travel routewijzer
we12travel routewijzer

Tips van we12travel

Het Boetelerveld is mijn favoriete stukje van dit deel van de Sallandse Zandloper. Het is een klein gebied waar je heide kunt vinden. Er graast wild en er zijn twee wildobservatieposten.

In de directe omgeving van Holten zijn diverse themapaden die je kunt lopen, er zijn twee mountainbike trails en er is een heuse ‘Toeristenweg’ met allerlei leuke restaurants en terrasjes.

Daarnaast raad ik je aan om zeker even bij de Canadese Begraafplaats te gaan kijken.

Fan worden van we12travel Blog: www.we12travel.com Facebook: We12travel - outdoor & adventure blog Twitter: @we12travel Instagram: @we12travel Nieuwsgierig? Lees het complete blog

Martijn en Antonette

Martijn en Antonette van we12travel gaan graag in eigen land op stap. "Ver weg is niet altijd per definitie beter, in Nederland zijn nog ontzettend veel onontdekte plekjes waar je, in tegenstelling tot wat veel Nederlanders denken, helemaal in de natuur tot rust kunt komen."

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  3. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  4. Zweefvliegen in Salland

  5. Zandloper Holten - Haarle

  6. Zandloper - Heeten naar Soestwetering