'Frank wandelt' de Sallandse Zandloper

De Sallandse Zandloper in Overijssel heeft alles in huis voor een fantastisch weekendje wandelen. Wij liepen van het Boetelerveld bij Raalte naar Nijverdal: 22 kilometer genieten van verstild boerenland, uitgestrekte heidevelden en dichte bossen. En wat zijn de mensen hier superaardig!

Puur boerenland

Kleine paadjes en boerenweggetjes slingeren ons door puur boerenland. Opkomend mais tot aan de einder zien we. Een boer op een tractor die z'n land bemest. En koeien, oneindig veel koeien die op ons komen afhollen alsof we lustobjecten zijn.

Frank wandelt en ontmoet koeien
Frank wandelt en ontmoet koeien

Landgoed Sprengenberg

Mooie, gevarieerde bossen zijn het waar we hier doorheen lopen over schattige paadjes. Verderop komen we bij iets heel bijzonders. Een hoge heuvel met heide op de flanken. En bovenop een wit kasteeltje omgeven door bloeiende rododendrons in alle kleuren van de regenboog. We ploffen neer op een bankje en genieten in stilte van deze levende ansicht.

Veldboeketjes tussen het graan

We trekken verder over dit bijzondere landgoed. Akkers vol wild graan met daartussen veldboeketjes van felblauwe korenbloemen en witgele madeliefjes. Een eikenlaan met een monumentale stolpboerderij aan het einde. Boven de maisvelden piept een kerktorentje uit. Soms is het leven bijzonder mooi.

Uitzicht

We klimmen hoger en hoger. OK, stijgijzers of sherpa's hebben we niet nodig, maar we bevinden ons hier toch ruim 70 meter boven NAP. Op het hoogste punt kijken we puffend uit over heidevelden die prachtig gedrapeerd zijn over de golvende Sallandse Heuvelrug. Een gevalletje van WAUW!

Lees hier meer over Frank wandelt

Meer verhalen uit Salland

  1. Veerdiensten over de IJssel

  2. De paarse loper

  3. Boetelerveld

  4. De 8 mooiste routes om te mountainbiken in Salland

  5. Ontdek Natuurlijk Avontuurlijk Hellendoorn en Nijverdal met deze 4 tips

  6. De 10 redenen om Deventer, de bruisende Hanzestad aan de IJssel, te bezoeken