Survivaltraining in Salland

Met haar roots in de achterhoek is het niet vreemd dat je ook #InSalland je lol op kunt op trainingslocaties en tijdens survivalruns, zoals in Wesepe of de Goldrush Survivalrace.

Na heerlijk ontspannen te zijn van mijn supavontuur met Marian was het daarna tijd om letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Het werd zweten geblazen tijdens de wekelijkse training van ASV Atletics in Nijverdal, waar Marian me mee naar toe nam. De survivalvereniging (onderdeel van de atletiekvereniging) beschikt over een prachtige accommodatie, waar ik een paar weken eerder al overheen denderde tijdens deBootychallenge en ligt echt om de hoek van De Wilgenweard. Om de atletiekbaan heen zijn meerdere combinatiehindernissen geplaatst.

Terwijl ik aan het begin van een survivaltraining best wat angstig ben en ook gedurende de training zo nu en dan weiger om iets te doen, merk ik toch aan het einde van de training dat er weer stapjes gemaakt zijn. En dat is zo leuk van survivaltraining. Ook al is techniek hier enorm belangrijk en is het best handig als je wat kracht hebt, uiteindelijk kan ieder op zijn/haar eigen niveau met gemak een training vol maken en dan vooral met het gevoel te eindigen weer wat geleerd te hebben. Eigenlijk is het gewoon spelen, zoals we als kinderen ook deden (maar dan iets extremer), maar het helemaal verleerd zijn. Met als resultaat een lekker voldaan gevoel, wat schrammetjes en blauwe plekken en vooral heel veel spierpijn de volgende dag.

Nieuwsgierig? Lees het complete blog Survival

Andrea

Hardlopen is haar passie en sport haar leven. Voor haar werk zit zij nu in Raalte, nabij de Sallandse Heuvelrug. “Ik probeer minstens één keer per week ergens in Salland de loopschoenen onder te binden en de boel vanuit een hardlopend perspectief of op een andere manier te verkennen. Want Salland is bij uitstek geschikt voor de buitensporter.

Meer verhalen uit Salland

  1. De # leukste kindercampings in Salland

  2. # Unieke overnachtingsplekken in Salland

  3. Hip happen in de oude haven van Deventer

  4. Fiets de favoriete MTB-route van Rob Harmeling

  5. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  6. Zweefvliegen in Salland