Survival in Salland

Survival training

We zijn door Marian Freriks uitgenodigd om een survivaltraining mee te pakken aan het einde van de middag. Marian is voormalig topatleet, werd zeven keer Nederlands kampioen hardlopen en is organisator van de StrongmanRun en de StrongSisterrun. Geen vrijdagmiddagborrel dus, maar een dik uur de klim- en klauterskills verbeteren onder de bezielende leiding van een topatleet. Dat belooft wat. We slapen dit weekend in De Wilgenweard, thuisbasis van Marian en de plek waar veel van de outdoor activiteiten in de regio starten.

Na de warming-up die vooral gericht is op de core (planking, push-ups, crunches, birddog, zwaan) starten we bij het ‘klimstation’. Het is een beetje een natte droom, zo’n station. En een kleine schande dat Rotterdam zoiets niet heeft. Een wirwar aan balken, touwen, pijpen en meer van zulks om je kracht te testen, je souplesse. We verfijnen onze touwklimtechnieken, pakken de Tarzanzwaai, bedwingen de monkeybars, doen de bandenswing en enteren (van balk naar balk op verschillende manieren). Enfin, de foto’s spreken voor zich!

UphilL!
UphilL!

Cooling down

Na de training deden we een alternatieve cooling down: suppen op De Regge! En natuurlijk hebben wij ons vervolgens gelaafd aan asperges, speciaalbieren, huisgemaakte patat en dubbele espresso’s om moe en volgevret… voldaan ons moede hoofd te rusten te leggen.

Extreme workout

De laatste dag van het outdoorweekend in Salland… trekken we de trailschoenen voor een Extreme Workout als voorbereiding op de Strongmanrun.

Het parcours van de Strongmanrun houdt het midden tussen die van een obstacle- en trailrun. Hoewel twee totaal verschillende disciplines, is de omgeving er een van smalle trailpaden door de bossen en over de heuvels van Hellendoorn, door de Reggevallei, door zandverstuivingen, op/in/over natuurlijke en opgezette obstakels en komt er praktisch geen asfalt in voor.

De workout start met een warming up en wat coretraining. En dan gaan we het bos in! Bij de Strongmanrun, the real one van 21km., zijn er 42 obstakels te bedwingen. Wij krijgen er een stuk of 5 voor onze kiezen, waaronder een lichte favoriet van mij: De Zandkuil. Hadden wij deze gister met de mountainbike al gepakt, vandaag mogen we hier als een malle downhill rennen. En weer naar boven uiteraard… Enfin, verder laat ik de foto’s van Gijs voor zich spreken!

Tip: wil je er direct een weekend weg van maken? Kijk dan op de site van De Wilgenweard of De Huttert en boek een toffe overnachting. En ga je te buiten aan de lokale lekkernijen!

Nieuwsgierig? Lees het complete blog Outdoorweekend Extreme Workout

Tjeerd

Tjeerd werkt al jaren als reisjournalist & blogger voor uiteenlopende media, waaronder -uiteraard- zijn eigen blog. Daarnaast kwalificeerde hij zich in Parijs voor de Wereldkampioenschappen OCR in de Verenigde Staten. Als hij niet sport, drinkt hij Trappistenbier en denkt hij goed te kunnen dansen. Hij ging op outdoorweekend in Salland.

Meer verhalen uit Salland

  1. Hip happen in de oude haven van Deventer

  2. Carolien ontdekt de Sallandse Heuvelrug

    Geschreven door Carolien
  3. Zweefvliegen in Salland

  4. Zandloper Holten - Haarle

  5. Zandloper - Heeten naar Soestwetering

  6. Fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug