1. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips

  In Salland zijn er het hele jaar door verse streekproducten te proeven en te krijgen. Stap op de fiets en stop onderweg bij diverse bedrijven die je kennis laten maken met de streekproducten. We hebben een selectie voor je gemaakt.

 2. Theeschenkerij bij Het Nieuwe Veld - Diepenveen

  Bij zorgkwekerij het Nieuwe Veld in Diepenveen worden planten, bloemen en groente biologisch gekweekt. Neem plaats in de theetuin en geniet van een warm of een koel drankje met iets lekkers. Of bezoek de landwinkel en neem de heerlijkste thee, honing of jam mee naar huis om na te genieten.

 3. Ambachtelijke bakkerij Bökkers Mölle - Olst

  De ambachtelijke bakkerij Bökkers Mölle in Olst is een heerlijke plek om te lunchen, borrelen of te genieten van een lekkere high tea. Ook vind je hier de lekkerste streekproducten zoals hip desembrood tot klassiekers als echte Twentse krentenwegge en kruidkoek.

 4. Ambachtelijk gemaakt ijs

  Liefhebber van ijs? Ga dan naar IJsboerderij Rosahoeve in Raalte of IJsboerderij Oans in Dijkershoek. Hier geniet je van een heerlijk ijsje van verse melk. Neem ook een bak ambachtelijk ijs of een ijstaart mee naar huis.

 5. Boodschappen doen bij de boer

  Geniet van de heerlijke verse streekproducten die je bijvoorbeeld bij onderstaande boerderijwinkels kunt kopen.

 6. Bier en wijn proeven

  Op zoek naar een alcoholische versnapering? Maak een rondleiding door de stadsbrouwerij van DAVO Bieren in Deventer. Of ga naar de Sallandse Landbier Brouwerij gelegen iets buiten Salland in Albergen. Wijnliefhebber? Wijngaard de Landman in Raalte en de Wijnstaete in Lemelerveld produceren ze de lekkerste wijnen.

 7. Streekgerechten in restaurants

  Veel restaurants in Salland halen de ingrediënten van hun gerechten uit de streek. Op onze website hebben we daarom een overzicht van restaurants waar je heerlijke streekgerechten kunt eten. Zo geniet je extra van het lekkers dat in Salland te vinden is!

Meer verhalen uit Salland

 1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

 2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

 3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

 4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

 5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

 6. Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.