De paarse loper

Iedereen in de omgeving weet dat de Sallandse Heuvelrug half augustus tot begin september op haar mooist is. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug, hopelijk ook dit jaar, prachtig paars.

Tijdens De Paarse Loper, de beleefweken van de Sallandse Heuvelrug, worden er in deze periode leuke natuur-activiteiten georganiseerd. Naast de bestaande activiteiten van de afgelopen jaren zijn er dit jaar ook nieuwe initiatieven. Verder is er aandacht voor het behoud en de kwetsbaarheid van dit grootste aaneengesloten droge heidegebied van West-Europa.

Fietsroutes en arrangementen

Voor de “Paarse fietsers” zijn er volop mogelijkheden om individueel, via het fietsnetwerk, of onder begeleiding van een gids te genieten van de Sallandse Heuvelrug. Het HapTrap Heuvelrug-arrangement kan weer geboekt worden en neemt je mee op een culinaire tocht door de omgeving. Bij de tourist info’s, accommodaties en de plaatselijke boekwinkels zijn de nieuwe fietsnetwerkkaarten te koop.

Paarseloper.nl

Op de website van de Paarse Loper staan alle activiteiten met aanvullende informatie vermeldt. Hierop vind je ook informatie over prijzen en opgave. Filmpjes en een vlog over het HapTrap arrangement geven een leuk beeld van wat de Paarse Loper te bieden heeft.

Meer verhalen uit Salland

  1. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  2. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  3. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  4. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips

  5. Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.

  6. Leuk en leerzaam uitje: bezoek één van de 5 museumboerderijen van Salland