Hip happen in de oude haven van Deventer

Ooit fungeerde de Zwarte Silo voor opslag van graan, bonen en doperwten. Nu is het een hippe foodhal: Fooddock. Het markante pand staat op het oude haventerrein in Deventer. Creatief, cultureel en culinair Deventer komen hier samen.

De lekkerste wereldgerechten

Bij Fooddock vind je op twee verdiepingen een keur aan foodstands. Ieder met zijn eigen specialiteit. Ze hebben een ding gemeen: er staan alleen puur en eerlijke lekkernijen op het menu. Indonesische saté, Thaise curry, Franse crêpes, Chinese streetfood, Spaans tapas, Japanse sushi, Afrikaanse hapjes: de hele wereld komt voorbij. Er zijn ook foodstands waar je zoetigheden zoals taartjes en frozen yoghurt bestelt. Mooi weer? Dan is Buitenboord je plek. Dit terras kijkt uit over het water.

Trendy uit eten

Aan de belangstelling te merken, slaat het concept foodhal ook in het oosten van het land aan. Fooddock is dan ook geen gewoon restaurant, maar een verzameling kleine restaurantjes en mobiele keukens onder één dak. Het is de nieuwste trend op het gebied van uit eten gaan. Je bestelt je maaltje bij de foodstands en gaat zitten aan een van de lange tafels. Bij Fooddock is een groot deel van de stands vast. Een klein deel wisselt. Uit eten gaan is dus elke keer een verrassing.

Creatieve hotspot aan het water

Fooddock vind je in het Havenkwartier. Het is een historische plek. De haven werd zo’n honderd jaar geleden aangelegd. De Zwarte Silo – waar nu Fooddock zit – was het eerste pand dat hier gebouwd werd. Nadat in de jaren ’70 de malaise toesloeg, ging het hard achteruit met het Havenkwartier. In 2005 kreeg het industriegebied een nieuwe impuls: het werd een experimenteerplek voor kunstenaars en andere (creatieve) ondernemers. Tegenwoordig is het Havenkwartier dé creatieve hotspot van Deventer.

TIP: Wil je alles zien van het Havenkwartier? Maak dan de stadswandeling die hier is uitgezet. Of ga op expeditie met een gids door dit industriële erfgoed.

TIP: Zoek je een originele locatie voor een vergadering, bruiloft of feest? Dan is DOK H20 in het Havenkwartier een aanrader.

Openingstijden en bereikbaarheid

Fooddock in het Havenkwartier van Deventer is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur.

Vanaf de binnenstad van Deventer loop je - langs de IJssel - in 10 minuten naar Fooddock. Kom je met de auto? Pak vanaf de A1 afslag 23 (Deventer) en volg de Zutphenseweg tot je rechts de Zwarte Silo van Fooddock ziet.
Vanaf station Deventer neem je bus 56 of 81 om bij het Havenkwartier te komen.

TIP: Combineer een bezoek aan Fooddock met een bijzondere overnachting bij Lucy in the Sky in het Havenkwartier. Je slaapt dan in oude industriële opslagplaatsen die zijn omgetoverd tot übercoole hotelkamers.

Meer verhalen uit Salland

  1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  6. Waar vind je de verse streekproducten van Salland? Wij geven je 6 tips