1. Wandel 4-daagse bij Abdij Sion
  Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

  Zoek je een moment van rust en contemplatie? Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden én van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg.

 2. Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.
  Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

  Wil je er met z’n tweeën even heerlijk tussenuit? Genieten van de natuur en cultuur? Kom dan Salland ontdekken. Hier kun je in alle rust genieten van verschillende landschappen, gemoedelijke dorpjes en lekkere streekproducten. Er zijn vele leuke uitstapjes mogelijk in deze prachtige en rustgevende regio. Hieronder geven we je een aantal tips.

 3. Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving
  Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  Salland Boert en Eet Bewust: verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving

  Salland Boert en Eet Bewust is een interessant concept, want het verbindt boeren en tuinders met de samenleving. Dit bijzondere project is in 2017 van start gegaan en hierbij werken boeren en tuinders samen met lokale landwinkels, restaurants en recreatie. Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan en geïnteresseerden een kijkje te geven in de bedrijfsvoering. Het project is niet alleen interessant voor de lokale bevolking, maar vooral ook voor toeristen en vakantiegangers. Er wordt op allerlei creatieve manieren uiting gegeven aan Salland Boert en Eet Bewust en daar vertellen we je graag meer over.

 4. Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!
  Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  Wat moet je gedaan hebben in Holten? 6 tips!

  Wil je er eens een weekendje of een dagje op uit, dan is Holten een perfecte plek om naartoe te gaan. Cultuur en natuur wisselen elkaar af. Holten is met de Holterberg verbonden aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en daarom komen veel toeristen naar dit Sallandse dorp om een fijne fiets- of wandeltocht te maken. Ook mountainbikers hebben hun weg gevonden naar Holten. Want voor uitdagende mtb-routes moet je ook hier zijn. Breng je binnenkort een bezoek aan Holten, dan hebben we een aantal aanraders:

 5. Ontdek Rijssen met deze 8 tips
  Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  Ontdek Rijssen met deze 8 tips

  Rijssen ligt op de rand van Salland en Twente en is daarom een perfecte uitvalsbasis om deze twee regio’s te verkennen. Ook in Rijssen zelf is er genoeg te doen. Wat vooral bekend is in ’t Oosten dat je in Rijssen goed kunt winkelen. Maar er is meer. Plan je binnenkort een bezoek aan Rijssen? Dan zijn dit onze tips:

 6. Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.
  Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.

  Ervaar het verrassend mooie Reggedal met de boot, fiets of ter voet.

  Aan de oostzijde van de Sallandse Heuvelrug ligt het verrassend mooie Reggedal. Door een reeks van herstelprojecten biedt het Reggedal talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje fietsen of wandelen. Ook vanaf de Regge zelf kun je de omgeving op verschillende manieren beleven: per kano, in een fluisterbootje en met de Enterse Zomp. Voor liefhebbers van de vissport biedt de Regge mooie visstekken. Vogelaars komen speciaal naar de Regge voor het spotten van de ijsvogel. In het Infopunt Twents Reggedal kun je hierover allerlei informatie vinden. Het informatiepunt is gevestigd in de Pelmolen ter Horst in Rijssen. Wij geven je alvast 5 tips om het Reggedal te ervaren.

 7. De 6 leukste zwembaden in Salland
  De 6 leukste zwembaden in Salland

  De 6 leukste zwembaden in Salland

  Lekker zwemmen, in een binnen- of openluchtzwembad, is altijd een leuk en verfrissend uitje. In Salland hebben we diverse zwembaden. Van grote zwemcomplexen tot knusse buitenbaden. Heerlijk om in de zomer daarin wat verkoeling te zoeken of om de kinderen lekker te laten spelen. Slecht weer? Ook zijn er in Salland leuke zwembaden voor een dagje waterpret binnen. We hebben de leukste zwembaden voor jou op een rijtje gezet.

 8. ANWB TOPcampings in Nederland: dit zijn de 4 beste campings van Salland
  ANWB TOPcampings in Nederland: dit zijn de 4 beste campings van Salland

  ANWB TOPcampings in Nederland: dit zijn de 4 beste campings van Salland

  Heerlijk kamperen in Nederland doe je natuurlijk op een TOPcamping van ANWB. Dit is het predicaat voor campings die de maximale score van 5 sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Nederland en van Europa en blinken uit in kwaliteit. In Salland hebben we vier ANWB TOPcampings.

 9. De paarse loper
  De paarse loper

  De paarse loper

  Iedereen in de omgeving weet dat de Sallandse Heuvelrug half augustus tot begin september op haar mooist is. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug, hopelijk ook dit jaar, prachtig paars.

 10. Boetelerveld
  Boetelerveld

  Boetelerveld

  Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan door het Boetelerveld. Het Boetelerveld is het enige overgebleven natte heidegebied in Salland.

 11. De 8 mooiste routes om te mountainbiken in Salland
  De 8 mooiste routes om te mountainbiken in Salland

  De 8 mooiste routes om te mountainbiken in Salland

  Salland is een walhalla voor de mountainbikeliefhebber. Er ligt een uitstekend MTB-netwerk met verschillende MTB-routes. Ben je op zoek naar een uitdagend parcours met je mountainbike, dan ben ik je Salland aan het juiste adres. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rijtje gezet. [Ga hier naar alle MTB routes](https://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/alle-routes/mtb/ "" B)