Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Aan de oostzijde van deze stuwwal meandert de Overijsselse rivier de Regge vrij door het coulissenlandschap. De unieke combinatie van het Reggedal aan de ene kant en de Sallandse Heuvelrug aan de andere kant zorgt voor een dynamisch landschap met ongekende mogelijkheden voor zowel natuurliefhebbers, recreanten als buitensporters.

Sallandse Heuvelrug tips

 1. 6

  Tips voor kids

  Lekker spelen in het Speelbos op de Sallandse Heuvelrug, klimmen, klauteren, slingeren en schommelen. Sporen zoeken met de boswachter of met je knapzak het kabouterpad lopen.

Beleef de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Tips

 1. De Swarte Ruijter

  Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter. Deze rietgedekte …

 2. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen.

 3. Canadese Begraafplaats

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

 4. Woody`s Pancakes & Steaks

  Pannenkoek Brasserie Bar Terras