Olst-Wijhe

Aan de IJssel tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle ligt de gemeente Olst-Wijhe. Een gezellige gemeente waar u monumentale boerderijen, romantische kastelen en gerestaureerde molens vindt. En dan hebben we de IJssel nog die door de gemeente loopt daar is het genieten, tussen het groen, op de zandstrandjes en aan het water.

Naast een uitgestrekt buitengebied bestaat de gemeente uit twaalf kernen en buurtschappen; Olst, Wijhe, Boerhaar, Boskamp, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Herxen, Marle, Middel, Welsum en Wesepe.

12-Kernen fietsroute

Wilt u per fiets kennismaken met de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute. De 12 Plaatselijke Belangen van de kernen in de gemeente Olst-Wijhe hebben een fietsroute gemaakt die de dorpen verbindt. De route laat u kennismaken met Olst-Wijhe bekeken door de bril van de lokale bewoners. De route leidt u langs de meest bijzondere en vaak nog onontdekte plekjes en paadjes van de gemeente. U kunt de routekaarten en de routebeschrijving van de route downloaden op www.olstenwijhe.nl.

Olst Wijhe tips

 1. 1

  De IJssel

  De IJssel is één van de mooiste rivieren in Nederland. Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe.

 2. 3

  IJssellinie

  De IJssellinie is bekend als verdedigingswerk tijdens de Koude Oorlog. Begin jaren '50 is de linie aangelegd om een mogelijke Russische opmars een halt toe te roepen.

Tourist Info's Olst Wijhe

 1. Tourist Info Wijhe, Primera Schippers

  adres
  Langstraat 43
  8131BA Wijhe
  online
  www.olstenwijhe.nl