Deventer

Een vitale en levendige stad met monumentale sfeer, waar het bovendien goed verblijven is! Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Er zijn maar weinig steden in Nederland waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Een bezoek aan Deventer is zeker ook even uitrusten en genieten van deze rivier!

Deventer Tips

 1. 1

  Deventer winkelstad

  Deventer noemt zich Leukste Winkelstad van Nederland en dat is niet voor niets! Veelzijdig, interessant, onverwacht, divers en uitgestrekt dat is het uitgebreide winkelaanbod.

 2. 2

  Deventer evenementen stad

  Deventer is de evenementenstad bij uitstek. De stad is inmiddels beroemd om evenementen als de Deventer Boekenmarkt, buitenfestival Deventer Op Stelten en het Dickens Festijn.

 3. 3

  Groepen in Deventer

  Zoekt u een leuke dag uit voor familie, vrienden, collega's of zakenrelaties, dan is Deventer hiervoor dé locatie. De VVV Deventer biedt vele mogelijkheden voor een groepsbezoek.

 4. 4

  Eten & Drinken

  Met al haar restaurants, café en eethuisjes biedt de sfeervolle binnenstad van Deventer meer dan genoeg mogelijkheden om te eten, drinken en uit te gaan.

 5. 6

  Tips van blogger Ellen - Made by Ellen

  Op een prachtige zonnige voorjaarsdag in juni zitten we met z’n tweetjes, zonder kids, aan de IJssel te ontbijten. Ik kijk m’n man aan en hoor mezelf hardop zeggen “Wat is het verschil met de Italiaanse Riviéra?!” Hij kijkt me grijnzend aan. Het ontbijt wordt uitgeseveerd. Iets wat ik in het hotel van mijn ouders vroeger zelf deed maar lang niet meer heb meegemaakt. We zijn hard aan het genieten hier in het IJsselhotel.

Beleef de Hanzestad Deventer

Fietsen langs de IJssel

Overnachten in Deventer

 1. Tourist Info VVV Deventer

  Hier kunt u terecht voor alle toeristische informatie, stadswandelingen en leuke ideeën voor tijdens uw verblijf in Salland.

 2. Lucy in the Sky

  Hip Design Luxe In/bij stad

 3. Fletcher Hotel Gilde

  Het Fletcher Hotel Gilde bevindt zich in hartje Deventer op loopafstand van het treinstation en is gevestigd in een historisch pand.

 4. B&B Rand van Salland

  Helemaal aan de oostelijke buitenrand van Deventer staat deze vrijstaande woning met bijzonder tuinhuis met vrij uitzicht over onze tuin, moestuin …