De IJssel

De IJssel ligt in een groot dal tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. De rivier is inclusief alle kronkels ongeveer 125 kilometer lang. De IJssel is één van de mooiste rivieren in Nederland, volgens velen zelfs de allermooiste! De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt de IJssel een toeristische trekker van formaat. Op en rondom de IJssel zijn tal van activiteiten te doen. Als groep, gezin maar ook als individu!

IJssel tips

 1. 2

  De IJssellinie

  De IJssellinie, een waterlinie die liep van Nijmegen tot aan Kampen, is vooral bekend als verdedigingswerk tijdens de Koude Oorlog.

 2. 3

  Varen over de IJssel

  De IJssel ontdekken kan natuurlijk het beste óp de rivier zelf. Er zijn verschillende veerdiensten die u graag naar de overkant brengen.

 3. 4

  Duursche Waarden

  Tussen Olst en Wijhe, in de uiterwaarden van de IJssel, ligt het natuurreservaat Duursche Waarden (120 hectare groot). Het gebied bestaat uit rivierarmen, moerassen en stukken bos in de uiterwaarden van de IJssel.

 4. 8

  Deventer

  Historische Hanzestad Deventer

  Een vitale en levendige stad met monumentale sfeer, waar het bovendien goed verblijven is! Deventer is één van de oudste steden van Nederland.

Fietsen langs de IJssel