Kom naar de gezellige aspergedagen van de aspergetelers

Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe belangrijk is techniek voor de aspergeteler? Hoe smaakt een dagverse asperge?

Ontdek én proef het tijdens de aspergedagen in Salland! De Aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin. Leerzaam en helemaal gratis!

De aspergedagen zijn op zaterdag 29 april, 6, 20, 27 mei en 10 juni.

Asperge fietsroutes

Een leuke route fietsen én onderweg een aspergeteler bezoeken? Dat kan tijdens 'Salland Aspergeland'! Maak kennis met de gastvrijheid van Salland, de natuur langs rivier de IJssel en geniet van de Sallandse landgoederen en de prachtige Hanzestad Deventer. Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. De Aspergefietsroute is vanaf mei verkrijgbaar bij alle Tourist Info’s en VVV’s in Salland.

Beleef de Salland aspergedagen

 1. 1

  Zaterdag 29 april, 10.00-16.00 uur

  Ogink Asperges, Overkampsweg 3, Raalte

  Op deze dag kun je genieten van de heerlijke aspergehapjes van restaurant de Bagatelle met een heerlijke bijpassende wijn. Niet alleen een leuke en leerzame rondleiding langs de aspergevelden maar een bezoek aan de vele kramen met div. streekproducten als kaas, mosterd, brood, ijs, groente, tapenades, olijven is beslist de moeite waard. Doe mee met de asperge schilwedstrijd. De hele dag zijn er vers gestoken asperges te koop.

 2. 2

  Zaterdag 6 mei, 10.00-16.00 uur

  Tuinderij Veldink, Wetermansweg 10B, Diepenveen

  Geniet van een wijnproeverij in combinatie met heerlijke aspergehapjes. Je krijgt uitleg over de aspergeteelt en een rondleiding langs de aspergeveleden. Uiteraard zijn er dagverse asperges te koop. Reguliere openingstijden verkoop asperges: maandag t/m zaterdag 09.00-17.00 uur, zondag 11.30-12.30 uur.

 3. 3

  Zaterdag 20 mei, 10.00-16.00 uur

  Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Rheezerweg 127, Diffelen

  Laat je verrassen door de smaak van Diffelse asperges. De gehele dag vindt er een culinaire aspergeproeverij plaats en worden er diverse demonstraties gegeven. Ga naar huis met dagverse asperges, heerlijke huisgemaakte soep en saus, handige kooktips en verrassende aspergerecepten. Daarnaast zijn er in de boerenwinkel huisgemaakte en diverse andere streekproducten verkrijgbaar, zoals aardbeienjam, boerenijs, Diffels Hooglandvlees en kaas.

 4. 4

  Zaterdag 27 mei, 10.00-16.00 uur

  Van der Kolk Aspergers, Hout Es 4, Dalfsen

  Pluk tijdens de fair zelf uw aardbeien in de kas! Lekker voor bij een asperge ijstaart. Er zijn meerdere leuke kraampjes met streekproducten en natuurlijk zijn er dagverse asperges te koop. Ook is er weer een rondleiding over het bedrijf. Reguliere openingstijden verkoop asperges: maandag t/m vrijdag: 09.00-18.00 uur, zaterdag 09.00-17.00 uur.

 5. 5

  Zaterdag 10 juni, 10.00-17.00 uur

  Aspergeboerderij de Boerkamp, Oranjelaan 19, Diepenveen

  Rondleiding over het bedrijf en uitleg over de aspergeteelt. Proef heerlijke asperges gerechtjes. Neem ook een kijkje in de koeienstal! Reguliere openingstijden verkoop asperge: maandag t/m zaterdag 09.00-17.30 uur, zondag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag 11.00-12.00 uur.