Lekkerste aspergesoep uit Salland!

Lekkerste aspergesoep uit Salland!

‘De Blonde Kanjer’

Janneke Donders is eigenaar van het bedrijf Boer aan Tafel. Zij zorgt ervoor dat producten van de boer gemakkelijk bij je op tafel komen. Nu maakte ze het mogelijk dat de asperges bij het Kleinste Soepfabriekje uit Leek (Gr.) volgens het slow cooking principe werden verwerkt tot een lekkere soep. Het was in het voorjaar nog even wachten tot het ‘witte goud’ handmatig gestoken konden worden omdat de grond vanwege de late lente nog lang koud was.

“Ik ben al jaren fan van de (biologische) soepen van het Kleinste Soepfabriekje” zegt Janneke. “Toen ik daar eens een bezoek bracht gingen mijn ogen open. De ambachtelijke soepproductie met de natuurlijke ingrediënten van de boer, superveel smaak en passie van de maker; dat spat bijna uit de soep. Dat wilde ik heel graag naar Salland halen om één van de gaafste streekeigen producten een speciale editie te geven.”

De Sallandse heerlijkheid is te o.a. te verkrijgen bij: Aspergeboerderij de Boerkamp en Tuinderij Veldink in Diepenveen, Mevrouw Noot en de VVV-Winkel in Deventer, Odile in Schalkhaar, Korenmolen de Leeuw in Lettele.

De Sallandse heerlijkheid is te o.a. te verkrijgen bij:

 1. Tuinderij/Aspergebedrijf Veldink

  In het seizoen dagelijks verse asperges. Tevens verkoop van eigen tuinbouwproducten, pompoenen en kerstbomen.

 2. Aspergebedrijf De Boerkamp

  In het aspergeseizoen dagelijks verkoop van verse asperges, tevens geschild. Met bijbehorende producten als wijn, eieren en ham.

 3. Tourist Info VVV Deventer

  Hier kunt u terecht voor alle toeristische informatie, stadswandelingen en leuke ideeën voor tijdens uw verblijf in Salland.

 4. Stelling/Korenmolen De Leeuw

  In het centrum