Salland Aspergeland

Van april t/m juni kan heerlijk genoten worden van het witte goud: de asperges! Tot 24 juni wordt er in de regio's Salland en Vechtdal volop aandacht besteed aan de Koningin van de groente. Restaurants bieden de heerlijkste aspergerechten aan, er worden aspergefietsroutes uitgezet, er vinden smaakevenementen en open dagen bij telers plaats, je maakt kans op aspergeprijzen en we delen de lekkerste recepten met je. Geniet vooral van Salland Aspergeland en eet smakelijk!

De lekkerste asperges komen uit het Oosten

De regio Salland beschikt over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge welke van uitzonderlijke klasse is! Dit jaar noemt Salland zich van 12 april t/m 24 juni weer ‘Salland Aspergeland’. Waarom is een goede grondsoort zo belangrijk voor witte asperges? Hoe dragen zonnestralen bij aan het groeiproces? Ontdek en proef het dit jaar tijdens Salland Aspergeland.

 1. Helden van het witte goud

  Asperges kweken is hard werken. Wij interviewden drie aspergetelers over hun passie. Lees verder voor het interview >>

 2. De lekkerste aspergemenu's

  We hebben voor jou de 8 lekkerste aspergemenu's en arrangementen bij verschillende restaurants in Salland in kaart gebracht. Lees meer >>

 3. Recepten

  Wil je genieten van die specifieke smaak van de Sallandse asperges? Maar weet je niet hoe je deze het beste kunt bereiden? Bekijk hier heerlijke de aspergerecepten. Van salades tot ijs! Lees meer >>

 4. Aspergeboekje 'Het Witte Goud uit het Oosten'

  Samen met de regio Vechtdal hebben we een aspereboekje uitgebracht. In dit boekje vind je aspergearrangementen, interviews met de telers, een activiteitenkalender, een aspergefietsroute en nog veel meer. Download het boekje hier of ga naar de VVV's of Tourist Info's in Salland en haal daar het boekje gratis af.

 5. Aspergefietsroutes Raalte en Deventer

  Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges.Tijdens het aspergeseizoen zijn onderweg heerlijke asperges te koop bij de aspergetelers. De combinatie van het vakmanschap van de Sallandse telers en de uitstekende grondsoort maken dat ‘onze’ asperges van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

 6. Smaakevenementen

  In Salland en Vechtdal worden er heerlijke smaakevenementen georganiseerd en je vindt er de beste winkels om streekproducten te kopen. Deze vind je in het aspergeboekje 'Het witte goud uit het Oosten'.

 7. 26 mei: Van Riek tot Vork , Deventer

  Ben je benieuwd naar wie er al meer dan 1250 jaar zorgt voor eten op je bord? Schuif op zaterdag 26 mei aan bij de lange, gedekte tafel midden op de Brink in Deventer. Daar maak je kennis met lokale boeren en hun producten via een hoorspel tijdens Van Riek tot Vork. Lees meer >>

Commercial Het witte goud uit het Oosten

Wist je dat...

 • Asperges heel gezond zijn? Ze zitten vol vitamines en mineralen.

 • Er mannelijke en vrouwelijke asperges zijn? Mannelijke asperges zorgen voor de meeste opbrengst en worden dus het meest gekweekt.

 • Verse asperges piepen? Als je asperges langs elkaar heen wrijft en ze een piepend geluid maken, zijn ze vers.

 • Je fietsen en asperges eten kunt combineren met elkaar door één van de Aspergefietsroutes te fietsen?